• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

SunExpress 2012'yi kârlı kapattı

SunExpress 2012'yi kârlı kapattı
Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2012′de yüksek yakıt fiyatları, havaalanı ücretlerindeki keskin yükseliş ve talepteki daralmaya rağmen, gelirlerinde iki rakamlı büyüme oranı sağladı.

 

SunExpress'in 2012′de taşınan yolcu sayısı 7.65 milyon olurken, gelirleri de yüzde 15 artarak 770 milyon Euro oldu. 
 
SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress olarak Türkiye’de Almanya, Almanya’da ise bir Türkiye uzmanı olduklarını belirterek, “SunExpress, 31 Mart’ta başlayacak 2013 Yaz Tarifesinde, Türkiye ile Almanya, Almanya ile Mısır ve iç hatlarda haftada 800 uçuş gerçekleştirecek. Türkiye ile Almanya üzerinde uzmanlaşmış olan SunExpress; bu yaz, Türkiye’nin, Anadolu kentleri, İstanbul, Antalya ve İzmir ile beraber, 12 şehrinden Almanya’nın 19 kentine haftada 220′den fazla direk uçuş gerçekleştirecek. Otuz Boeing 737-800′den oluşan filomuzla, bu yaz sezonunda iç hatlarda ise, Antalya, İzmir ve İstanbul’u, Anadolu’da Adana, Batman, Kayseri, Trabzon ve Van gibi 12 kente bağlayarak haftada 300′e yakın uçuş gerçekleştirecek” dedi. 
 
Her iki ülkeyi de, her iki ülkedeki yolcuları da, eğilimlerini de çok iyi bildiklerini ifade eden Aydın, "SunExpress 1989′da kuruldu ve kurulduğu günden bu yana Türkiye ile Almanya arasında uçuş gerçekleştiriyoruz. SunExpress Türkiye ile Almanya arasında en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketi ve Türkiye’den Almanya’da 20′den fazla havalimanına yaz-kış sefer düzenliyoruz; Almanya’dan ise Türkiye’deki 12 kente direkt uçuyoruz. Bu yaz Almanya’dan Türkiye’ye toplam 3 milyon 240 bin koltuk arz edeceğiz: Anadolu kentlerine 350 bin koltuk, İzmir’e 800 bin koltuk, İstanbul’a 270 bin koltuk ve Antalya’ya ise 1 milyon 800 bin koltuk arz edeceğiz” diye konuştu.
 
ANADOLU’YA DİREKT SEFERLER 
 
Artık Avrupa’dan her gün İzmir üzerinde Anadolu’nun herhangi bir kentine uçmanın mümkün olduğunu belirten Aydın, Almanya’nın birçok kentinden Anadolu’nun birçok kentine olan direkt uçuşların devam edeceğini söyledi.
 
Aydın şöyle devam etti:
 
“SunExpress’in, Ankara, Adana, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Trabzon gibi Anadolu’nun pek çok noktasından Almanya’da Köln/Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Stuttgart’a direkt tarifeli dış hat seferlerimiz devam edecek. Genelde bu destinasyonlara olan talep üzerinden yalnızca kışın uçulur, ama biz Anadolu uçuşunu başlattığımız günden bu yana yaz – kış devam ediyoruz. Bunun yanında İzmir’i HUB yaptık. İzmir’den en çok noktaya direkt uçan havayolu şirketiyiz. İzmir’den haftada 388 tarifeli ve direkt uçuş ile İzmir’i Türkiye ve Avrupa arasında bir aktarma merkezi haline getiriyoruz.”
 
İzmir-Strasbourg, İzmir-Bremen ve İzmir Lefkoşa uçuşlarının da bu yaz başlayacağını belirten Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:
 
“İzmir artık bizim için Türkiye ile Avrupa arasında bir hava köprüsü. Bu köprü ile Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kayseri, Kars, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van’dan gelen yolcular, İzmir’de aktarma yaparak Amsterdam, Basel, Berlin- Tegel, Bremen, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt, Frankfurt-Hahn, Hamburg, Hannover, Köln/Bonn, Münih, Münster/Osnabrück, Nürnberg, Oslo, Stockholm, Strasbourg, Stuttgart, Viyana ve Zürih’e gidebilecek.” 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim