• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

SunExpress, Adana-Almanya uçacak

SunExpress, Adana-Almanya uçacak
SunExpress, Adana ile Almanya'nın Frankfurt, Münih ve Stuttgart kentlerine aktarmasız tarifeli uçuşlara başlıyor.

SUNEXPRESS'TEN BİR İLK DAHA

SunExpress, Adana ile Almanya'nın Frankfurt, Münih ve Stuttgart kentlerine aktarmasız tarifeli uçuşlara başlıyor.

Türk sivil havacılığında bir ilk olacak uçuşlar kapsamında 4 Kasım'dan itibaren Adana ile Frankfurt arasında perşembe ve cumartesi, Münih ve Stuttgart arasında ise cumartesi günleri karşılıklı seferler düzenlenecek. İstanbul, İzmir ve Antalya'dan yaptığı uçuşlarla Adana'yı Türkiye'nin diğer büyük şehirlerine bağlayan SunExpress, yeni seferlerle iç ve dış hatlarda 3'er merkezle, haftada karşılıklı 74 uçuş gerçekleştirecek.

SunExpress'in Adana'dan düzenleyeceği yurtdışı uçuşlarının tanıtımı amacıyla Adana Ticaret Odası'nda yapılan basın toplantısında Adana Valisi İlhan Atış, Çukurova Bölgesi'nde 6-7 milyon nüfusun yaşadığını ifade etti. Atış, "Bugünden itibaren Adana dahil komşu illerimize yeni kapılar açılmıştır. Bu kapılar Frankfurt, Münih ve Stuttgart'tır. SunExpress'e bu kapıları açtıkları için teşekkür ediyorum. Sanayici ve işadamlarına bundan sonra daha rahat yurt dışına çıkabilecek. Doluluk oranını yakalayabilmek için de ilgili kurumlara büyük görev düşüyor. Adana için başka kapı ve pencereler açılmasını umut ediyorum. Çünkü gün geçtikçe güçleniyoruz, ekonomik yönden imrenilecek noktaya geliyoruz" dedi.

Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş, yıllardır Adana'dan yurt dışına direk uçak seferlerinin başlaması için çabaladıklarını söyledi. Bir tek ülkeye değil, dünyanın birçok yerine benzeri uçuşların yapılmasını istediklerini anlatan Baş, bu konuda ilk adımı atan SunExpress'e teşekkür etti. Baş, "Yurt dışı uçak seferleri Adana'nın ekonomik potansiyelinin değerlendirilmesi açısından son derece önemlidir. Tarifeli seferlerin daha çok noktalara; özellikle Orta Doğu ve Afrika'ya düzenlemesinin bölgenin kalkınmasına büyük yararlar sağlayacaktır" diye konuştu.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, 1989 yılında Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığıyla kurulan şirketin Antalya, İzmir İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurt içi ve dışı uçuşlarına başladığını kaydetti. 21 yılda ortaklık yapılarının hiç değişmediğini anlatan Say, son 8 yılda uçuşlarda büyük rakamlara ulaşıldığına dikkat çekti. Türkiye her geçen yıl de yolcu sayısının arttığını vurgulayan Say, Adana'da da iç hatlarda yüzde 19'luk yolcu artışı meydana geldiğini bildirdi. Avrupa'nın bu gelişmelere şaşırdığına dikkat çeken Hacı Say, "Türkiye'nin bütün kentlerinde durum böyle. Adana 1.5 milyondan 1 milyon 793 bine çıkmış. Ancak yurt dışında Eylül sonu itibariyle 2009 ila 2010 arası yüzde 3'lük bir küçülme yaşandı. Biz Adana'ya haftanın iki günü koyduğumuz uçuşlarla Almanya'ya seferlerimiz başlıyor. İlerleyen tarihlerde bu uçuşların sayısını artırmayı hedefliyoruz. Böylece eksilen yolcu kapasitesini gidermek istiyoruz" şeklinde konuştu. Almanya uçuşlarının Adana'nın güçlü sanayi ve ticaret potansiyeline önemli katkı sağlayacağına inandığını aktaran Say, seferlerle Adana ile Almanya arasındaki ulaşım 4-4.5 saat gibi bir süreye ineceğini sözlerine ekledi.

Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özgümüş de senelerdir Adana'dan yurt dışına direk uçuşların yapılması için uğraştıklarını hatırlattı.

Özellikle kente yabancı yatırımcı çekerken firmaların, "Direk uçuş ve konaklama ve eğitim gibi" kriterleri aradığını dile getiren Özgümüş, şöyle devam etti: "Bu seferler bizim için çok önemlidir. Yabancı yatırımcı Çukurova'nın ekonomik potansiyelini biliyor. Ama hava ulaşımı imkanları yetersiz olduğu için girişimci çekiniyor. Bu direkt seferler ilin yatırım kapasitesini artıracaktır. Yeter ki uçuş saatleri uygun olsun. Adana ve çevresinin doluluk oranlarını yakalayacağına inanıyorum."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim