• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

SunExpress gece uçuşunu gerçekleştirdi

SunExpress gece uçuşunu gerçekleştirdi
Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Van Ferit Melen Havalimanı'na gece uçuşu yapan ilk havayolu oldu.
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ve SunExpres Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ilk gece uçuşunda acil çıkış kapısı önünde Yenigün'ün sorularını cevapladı.
 
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan saat 15.00'da kalkan SunExpress'in ilk gece uçuşuna DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV İzmir Müdürü Erkan Balcı, İzmir Vali Yardımcısı Zühtü Dağlı, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak. ile birlike İzmir turizm, iş ve basın dünyasından isimlerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
 
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Deniz Kezer ve Yenigün TV Koordinatörü Eyüphan Gündoğdu'ya özel açıklamalarda bulundu. Birdal, RNP AR sistemini uyduya dayalı çok hassas yaklaşma sistemi anlamına geldiğini belirterek, “13 Aralık itibariyle bu sistemi duyurduk ve havayolu firmalarının kullanımına sunduk. SunEXpres'te ilk kullanıcı oldu” dedi. Dünya ile eş zamalı kurulan bu sistem sayesinde kötü hava şartları nedeniyle yaşanan sefer iptalleri en aza ineceğini kaydeden Birdal, “Sistem özellikle havalimanına en kısa yoldan yaklaşmayı sağladığı için havayolu firmaları için maliyetlerde ciddi bir avantaj sağlayacak” dedi. Birdal RNP- AR sistemini diğer havalimanları kurma için çalışmalara devam ettikleri bilgisini verdi.
 
Hacı Say: Gururluyuz
 
Van'a ilk gece uçuşunu gerçekleştiren havayolu olmanın gururunu yaşadıklarını belirten SunExpres Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise sistemi kurma çalışmaları için 2 yıldan bu yana yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Üretici firma Boeing ile de görüştüklerini ve ABD'nin Seattle eyametindeki Boeing firmasındaki simülatörlerle başladıkları çalışmayı Türkiye'de devam ettirdiklerini belirten Say, “Van'a İzmir'den ilk uçuşu gerçekleştiren havayolu biz olmuştuk.
 
Ancak Van Ferit Melen Havalimanı bilindiği gibi arazi şartları nedeniyle sadece gündüz uçuşlarına açık bir havalimanıydı. RNP AR sisteminni kurulması ile birlikte gece uçuşlarına da açıldı. Bugünde ilk gece uçuşunu gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Say, ayrıca Türkiye'de ilk defa SunExpress'in aldığı RNP- Ar belgesinin, yakıt ve zaman tasarrufu ile gecikmelerde azalma gibi önemli operasyonel ve ticari katkılar sağlacağına dikat çekerek, “Van'a uçacak yolcularımıza da işlerini gündüz tamamlayıp gece uçuşlarıyla evlerine dönebilme imkanı getirecek” dedi. Say, ayrıca İzmir ile Kıbrıs'ın Lefkoşa Ercan Havalimanı arasında seferlerin nisan ayı itibariyle başlayacağını, yurt içinde ise İzmir ile Elazığ ve Hatay uçuşlarının da çok yakın bir zamanda başlayacağını açıkladı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim