• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

SunExpress İzmir'i HUB yapacak

SunExpress İzmir'i HUB yapacak
İzmir’i aktarma merkezi yapma kararıyla operasyonlarını genişleten SunExpress, İzmir’deki uçuş ağına, yurt içinden Batman, yurt dışından ise Strasburg, Bremen ve Ercan’ı ekliyor.
Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, dört yeni şehirle, Strasburg, Ercan, Bremen ve Batman, İzmir’den uçtuğu destinasyon sayısını 35’e çıkarıyor. İzmir’den en fazla noktaya uçuş geçekleştiren havayolu SunExpress, İzmir’i HUB (Aktarma Merkezi) yapma kararıyla beraber, uçuş ağına yeni destinasyonlar katmaya devam edecek.

SunExpress, Mart sonunda başlayacak yaz tarifesinde İzmir’den iç hatlarda Batman’a, dış hatlarda Almanya’da Bremen’e, Fransa’da Strazburg’a ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise Lefkoşa Ercan Havalimanı’na da uçacak. SunExpress Batman’a üç, Lefkoşa’ya iki, Bremen ve Strazburg’a ise haftada bir kez sefer düzenleyecek.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, “Bu yaz başlayacağımız, yurt içinde Batman, yurt dışında ise Strasburg, Bremen ve Lefkoşa (Ercan) ile beraber, İzmir’den uçtuğumuz destinasyon sayısını 35’e çıkaracağız. İzmir’den en çok noktaya direkt uçuş yapmamızın yanı sıra artık Anadolu’nun 14 şehrinden Avrupa’da 21’yi aşkın havalimanına bağlantı veriyoruz.” dedi.

İzmir’in SunExpress’in iç ve dış hat stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Say, “Mevcut iç hat uçuş ağımıza Batman’ı ekleyerek, İzmir’den Batman’a uçan ilk havayolu olacağız ve 2013 yaz tarifesinde iç hat uçuşumuzu İzmir merkezli olarak haftada 194’e, İzmir’in kardeş şehri Bremen, Avrupa Birliği’nin başkenti Strazburg, KKTC’de Lefkoşa’yı da uçuş ağımıza ekleyerek, İzmir merkezli dış hat uçuşlarımızı haftada 146’ya çıkartacağız” dedi.

İzmir artık Türkiye ile Avrupa’yı bağlıyor

Say, “İzmir’den en çok noktaya direkt uçan havayolu şirketiyiz ve İzmir’i Türkiye ile Avrupa arasında bir aktarma merkezi yapmakta kararlıyız. İzmir çıkışlı haftada 73 direkt tarifeli uçuşumuzun yanı sıra ülkemizin 14 kentinden 388 bağlantılı seferle İzmir’i Türkiye ve Avrupa arasında bir aktarma merkezi haline getiriyoruz” dedi.

Say şöyle konuştu: “İzmir’den yapacağımız aktarma ile hem Anadolu kentlerinden hem de uçacağımız yurt dışı destinasyonlarımız Strasburg, Bremen ve Ercan’a İzmir üzerinden bağlantı vereceğiz. Ayrıca uzun zamandır İzmir ve Batman arasında uçuş talebi alıyorduk, şimdi bu yaz bu talebe de cevap vereceğiz.”

Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kars, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van’dan gelen yolcular, İzmir’de aktarma yaparak Amsterdam, Basel, Berlin-Tegel, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Strasburg, Bremen, Lefkoşa, Münih, Stuttgart, Viyana ve Zürih’e gidebilecek.
 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim