• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

SunExpress Ortadoğu’ya İzmir’den uçacak

SunExpress Ortadoğu’ya İzmir’den uçacak
Yurt içi ve yurt dışında 93 noktaya uçuşu bulunan SunExpress, İzmir aktarmalı Ortadoğu ve Arap ülkelerine seferler düzenleyecek.
Türk Hava Yolları (THY) ve Alman havayolu şirketi Lufthansa ortaklığında 1989 yılında kurulan SunExpress, uçuş ağına yeni hatlar ekliyor. Halihazırda yurtiçi ve yurtdışında 93 noktaya uçuşu bulunan şirket, İzmir’i aktarma merkezi olarak kullanacak.
 
Şirket, İzmir aktarmalı Ortadoğu ve Arap ülkelerine seferler düzenleyecek. SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, “İzmir’i aktarma üssü olarak kullanmak istiyoruz. İzmir aktarmalı bazı Ortadoğu ve Arap ülkeleri seferleri projemiz, çalışmalarımız var. Bununla ilgili araştırma ve incelemelerimiz sürüyor.” dedi. Bu çerçevede yeni uçak siparişleri olacağı bilgisini veren Aydın, İzmir’den Paris ve Londra’ya uçmayı da hedeflediklerini dile getirdi. Lufthansa’nın da THY’nin de ortaklıktan memnun olduğunu, aralarında herhangi bir sıkıntı bulunmadığını kaydetti.
 
Almanya’nın Frankfurt şehrinde gazetecilerle bir araya gelen Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, şirketin yeni hedefleri ve sektöre yönelik değerlendirmelerde bulundu. Havacılıkta rekabetin kızıştığına dikkat çeken Aydın, SunExpress olarak artık İstanbul’da uçak tutmayacaklarını ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanmayacaklarını açıkladı. Buna karşılık İzmir’deki uçak sayılarını artıracaklarını belirten Aydın, “İzmir’in kullanılmamış potansiyelini değerlendirmek istiyoruz. İzmir’de uçuşlar için tek pist yetmeyecek, bu işle ilgili yatırımın bir an önce yapılması gerekli. SunExspres’in İzmir öyküsü, aslında çok önemli bir başarı öyküsüdür. İzmir’deki hava hareketliliğinin devamı için turizm yatırımları çok önemli; örneğin Kuşadası’nda golf sahası yapılması rezervasyonumuzu yüzde 2,5 artırdı. İzmir bizi hiç mahcup etmedi.” diye konuştu.
 
SunExpress, Almanya başta olmak üzere Avrupa ile Antalya arasında turistik charter seferleri düzenliyor. 2001 yılında başlattığı Antalya-Frankfurt uçuşlarıyla Türkiye’nin yurtdışına tarifeli sefer düzenleyen ilk özel havayolu şirketi oldu. O günden bu yana tarifeli uçuşlarının sayısını artıran SunExpress, 2006 Mart ayında ikinci merkezini İzmir’de açtı ve buradan iç hat seferlerine başladı. SunExpress, iç hat seferleriyle birlikte İzmir’i Anadolu şehirlerine aktarmasız uçuşlarla bağlayan ilk havayolu şirketi oldu ve halen İzmir’den Türkiye’nin farklı bölgelerine en çok uçuş yapan şirket. SunExpress, 2013 yaz sezonunda Avrupa, Asya ve Afrika’da 93 noktaya uçuyor. Geçen yıl 52 bin 428 uçuşla 7 milyon 650 bin yolcu taşırken, cirosunu 770 milyon Euro’ya yükseltti. SunExpress 8 bin 572 koltuk kapasiteli ve tamamı Boeing 52 uçakla hizmet veriyor. 2012 Ekim ayında alınan kararla İzmir, SunExpress’in aktarma merkezi oldu. İzmir’i iç hatlarda 14, dış hatlarda 21 noktaya bağlıyor. Bu yaz Strasbourg, Bremen, Lefkoşa ve Batman’ı uçuş ağına ekledi.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim