• BIST 9548.09
  • Altın 2491.617
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.5662
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

SunExpress yolcu sayısını %16 artırdı‎

SunExpress yolcu sayısını %16 artırdı‎
SunExpress yılın ilk 9 ayında yolcu sayısını %16 artışla 5.8 milyona, gelirlerini ise %33’lük artışla 504.8 milyon Euro’ya yükseltti.

SunExpress, 2011’in ilk 9 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine oranla %16 artışla toplam 5.8 milyon yolcu taşıdı. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortaklığındaki kurumun SunExpress ve SunExpress Almanya şirketleri, toplamda %33’lük bir büyüme sağlayarak 504.8 milyon Euro gelir elde etti. SunExpress aynı dönemde, uçuş işletmede de tarihinin en büyük operasyonunu gerçekleştirdi ve yolcularına yaklaşık 40.000 uçuşta (+%12) 98.000 uçuş saati (+%19) hizmet verdi.

SunExpress’in CEO’su ve SunExpress Almanya’nın Genel Müdürü Paul Schwaiger, şirketin Eylül sonu sonuçlarıyla ilgili olarak,“Bu sonuçlar, operasyonumuzun optimal şekilde yürüdüğünü gösteriyor. Aldığımız iyi sonuçlar, Türkiye’nin turizm pazarına olan olağanüstü ilgi ve yaz sezonunda Almanya’dan Türkiye’nin 13 şehrine gerçekleştirdiğimiz direkt uçuşlardan kaynaklanıyor. Büyümemizi, yılın ilk 9 ayında bir önceki yıla oranla %33 artış göstererek toplamda 3.4 milyon yolcu taşıdığımız dış hat operasyonu destekliyor. Aynı dönemde iç hatlarda da ise bir konsolidasyonla 2.4 milyon yolcu taşıdık.“ dedi.

 

SunExpress’in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise “Turizm SunExpress’in ana iş alanını oluşturmaya devam ediyor. Ancak bunun yanında etnik turizm diye adlandırdığımız ve çok önemsediğimiz bir iş kolu daha büyümeye başladı. Almanya’da yaşayan Türk toplumunun Anadolu kentlerine havayoluyla ulaşım konusunda artan bir talebi var. SunExpress olarak Almanya’dan Türkiye’deki ana merkezlerimiz Antalya, İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen’in yanı sıra Adana, Ankara, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Samsun ve Trabzon’a da son derece cazip şartlarda direkt uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Yılın ilk 3 çeyreğinde elde ettiğimiz iyi sonuçlar, pazarın bu uçuşlarımızı kabul ettiğini de kanıtlıyor.“ şeklinde konuştu.

 

SunExpress’in Anadolu kentleri ile Almanya arasında gerçekleştirdiği direkt seferleri, henüz birinci yılında önemli bir gelişme kaydetti. SunExpress, bu ürününde 1 Kasım 2010 ile 31 Ekim 2011 arasında 400.000 yolcu taşıdı ve 50 milyon Euro’dan fazla gelir elde etti.

 

SunExpress halen tamamı Boeing 737-800’lerden oluşan 5.5 yaş ortalamasında 28 uçaklık bir filoyla faaliyet gösteriyor. Filodaki uçaklardan 6 tanesi SunExpress Almanya tesciliyle uçuyor ve 1 Kasım itibarıyla Türkiye’deki destinasyonların yanı sıra Mısır’ın Kızıl Deniz ve Nil Nehri bölgesine de yolcu taşıyor. 1 Kasım’da başlayan bu uçuşlar Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart, Münih ve Berlin-Schönefeld ile Hurghada, Sharm el Şeyh, Marsa Alam ve Luksor arasında gerçekleştiriliyor. SunExpress’in Kasım rezervasyonları şimdiden çok dolu olan  Mısır seferleri hem tur operatörü hem de münferit satışa açık (Luksor hariç).

 

www.istanbulhaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim