• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

SunExpress'den Boeing'e rekor sipariş

SunExpress'den Boeing'e rekor sipariş
SunExpress, liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon Dolar değerinde, 10’nu opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet B 737-800NG ve B 737-8 MAX için sipariş verdi.

Lufthansa ve Türk Hava Yolları'nın ortak kuruluşu SunExpress, hedefleri doğrultusunda istikrarlı büyümesini sürdürerek,  10 tanesi opsiyonlu olmak üzere toplam 50 adet Boeing 737-800NG ve 737-8 MAX için Boeing ile anlaşma yaptı. SunExpress, yapılan anlaşma çerçevesinde 25 adet B737-800NG’s (New Generation/Yeni Nesil) ve yıllardır başarısını kanıtlamış olan serinin geliştirilen son modeli olan 15 adet B737-800 MAX’ı kesin, 10 adet B737-800 MAX’ı ise opsiyonlu satın aldı.

Yeni uçaklar kademeli olarak 2015 ve 2021 yılları arasında teslim edilecek. Orta menzilli jet kategorisinde yer alan bu uçaklar, çevre kirliliğine karşı daha duyarlı bir şekilde geliştirilmiş olup % 14 oranında daha az yakıt sarfiyatı yapıyor. Ayrıca oluşumunda kullanılan birçok teknolojik yenilik sayesinde daha az gürültü yapıp, emisyon üreterek eski modellerine göre çok daha az bakım gerektiriyor.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, “25. yıldönümümüze doğru geçmiş tecrübelerimizden ders çıkararak, hedeflediğimiz karlı büyümeye doğru yol alıyoruz. Bu doğrultuda SunExpress ilk kez bu kadar büyük ölçekte uçak satın almak için karar aldı ve adım attı” dedi.

Mevcut piyasa şartları göz önüne alındığında satın almanın leasing’e göre önemli ölçüde daha ekonomik olduğunu belirten Schwaiger, “Yeni siparişlerimiz, filomuzda bulunan eski modellerinin yerini alarak Türkiye ve Avrupa pazarında genişleme/yaygınlaşma çabalarımızı daha da sağlamlaştıracaktır. Bu şekilde şirketimizin büyük ölçüde daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde gelişmesi için istikrarlı bir temel atılmış oldu” diye konuştu.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise SunExpress olarak Türkiye ekonomisine, turizmine ve havacılık sektörüne güvenlerinin tam olduğunu belirterek, “Bu satın almayla, SunExpress’in geleceğe yönelik daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyümemesinin temellerini attık” dedi. Uçak siparişlerinin neden Boeing’den verildiğini açıklayan Say, “Siparişlerimizde Boeing’den yana karar vermemizdeki en önemli nedenlerin başında Boeing’in bizlere daha iyi bir teklif vermesi ve tabi ki temelde SunExpress’in kuruluşundan bu yana geçen 24 senelik zaman zarfında iki şirket arasında gelişen olağanüstü işbirliği yatmaktadır” şeklinde konuştu. 

SunExpress’in güncel filosu hakkında bilgi veren Say, “Şimdiye kadar, filomuzda çoğunluğu leasing olan uçaklardan oluşuyordu. Filoda bulunan 62 adet uçaktan yalnızca 6 tanesi SunExpress’in kendi uçağı. 2015’te teslim almaya başlayacağı ve 2021 teslimat tamamlanmış olacak” dedi.
 
Todd Nelp: Rekor sipariş

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, SunExpress’in Boeing tercihinin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, “Bugün verilen rekor sipariş ile gördük ki Next-Generation 737’ler SunExpress filosuna büyük bir değer katacaktır. Bunun yanında alınan 737 MAX’ler de SunExpress’in büyümede ne kadar istekli olduğunu göstermektedir. Bir Boeing operatörü olarak söyleyebilirim ki, SunExpress, Next-Generation 737’ler ile çeyrek asırlık başarını inşa etti" değerlendirmesini yaptı.

sunexpres2.jpg

sunexpress3.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim