• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

SunExpress'ten engelli turizmine destek

SunExpress'ten engelli turizmine destek
Akdeniz ve Ege bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist getiren ve geçen yıl Engelsiz Hava Yolu sertifikası ile ödüllendirilen SunExpress, Türkiye engelli turizminin gelişmesi için Engelsiz Turizm-Erişilebilir Turizm Workshop’una sponsor oldu.

Türk Sivil Havacılığında hem Yeşil hem de Engelsiz Havayolu sertifikaları ile ödüllendirilen ilk hava yolu olan SunExpress, Antalya turizminin her alanda gelişmesi için katkılarını sürdürüyor.

Engelli Turizminin 80 milyar Avro’nun üzerinde bir Pazar olduğunu belirten SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, “Bütün Avrupa’da 40 milyonun üzerinde zihinsel ve fiziksel engelli yaşıyor. Buna hareket güçlüğü çeken yaşlıları da dahil edersek bu çok daha fazla bir rakama ulaşıyor. Bu insanlar için en doğal hakları olan seyahat özgürlüğünü, bütün engeller kaldırılarak sağlanmalı” dedi.

SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server AydınSunExpress’in Türk Sivil Havacılığında hem Yeşil hem de Engelsiz Havayolu sertifikaları ile ödüllendirilen ilk hava yolu olduğunu belirten Aydın şöyle konuştu: “SunExpress, hem Akdeniz hem de Ege bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist getiren hava yolu şirketi. Biz Antalya ve bölgesi ile gelişiyoruz, büyüyoruz; bu doğrultuda da turizmin her alanına verebileceğimiz bütün desteği veriyoruz. Spor, golf, trekking, tırmanma, bisiklet gibi bütün bu alanlarda Antalya bölgesini yurt dışında tanıtmaya çalışarak, Avrupa’da yer alan bu grupları Antalya bölgesine getiriyoruz. Şimdi de yaklaşık 80 milyar Avro civarında bir pazarı olan Engelli Turizmini destekliyoruz. Biz, engelsiz hava yolu olarak, bu alanda bütün engelleri kaldırılması ve Antalya bölgesinin bu doğrultuda daha fazla turist çekmesi için çalışacağız.”  

GÖRBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Sorumlusu Mustafa Bügelek de konuyla ilgili şunları söyledi: “Hem ülkemizden hem de yurt dışından turizm beldelerimize engelli ve yaşlı kimseler tatil amaçlı gelmek istiyorlar ancak alt yapı yetersizliğinden, bir diğer deyişle parasıyla mağduriyet yaşama endişesinden gelemiyorlar. Dünya üzerinde bu payın turizm sektörüne 80 milyar dolarlık bir getiri sağlayacağını düşünüyoruz. O yüzden engelli turizminin Türkiye’de gelişmesi gerekiyor.”

Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) tarafından, İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ve SunExpress sponsorluğunda düzenlenen Engelsiz Turizm-Erişilebilir Turizm Workshop’u 6 Nisan’da Antalya’da başlayacak.

Seminerler boyunca Adana’da Turizm sektörü ve Otelcilik konusunda eğitim almış 30 engelli turizmci Antalya bölgesinde, başta Antalya Büyükşehir, Alanya, Serik ve Managat belediyeleri olmak üzere incelemelerde bulunarak, workshop’lar düzenleyecekler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim