• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Sunexpress'ten İtalya-Türkiye arasında yeni hatlar

Sunexpress'ten İtalya-Türkiye arasında yeni hatlar
SunExpress Havayolu, 1 Mayıs'tan itibaren Roma ve Milano'dan İzmir'e direkt seferler başlatacak.

Türk Hava Yolları (THY) ve Alman havayolu firması Lufthansa ortaklığı olan SunExpress Havayolu, İtalya'nın Roma ve Milano kentlerinden, İzmir'e karşılıklı doğrudan seferler başlatıyor.
 
SunExpress Havayolu, piyasa yoklamaları sonucunda bu yıl yaz döneminde girmeye karar verdiği İtalya pazarında, ülkenin farklı kentlerinden İstanbul'daki iki hava meydanına olan seferleri çeşitlendirecek şekilde adım atarak, Roma-İzmir ve Milano-İzmir karşılıklı seferlerine 1 Mayıs'ta başlayacak. Seferler, başlangıçta pazartesi ve cuma günü olmak üzere haftada iki gün gerçekleşecek.
 
Söz konusu seferlerin tanıtımı için Roma'daki Sofitel Villa Borghese Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısına SunExpress İletişim Direktörü Christina Meier ve Satış ve Pazarlama Yetkilisi Manuel Schürholz ve Roma Havaalanları Yeni Varış Noktaları Geliştirme Yetkilisi Federico Scriboni katıldı.
 
Toplantıda konuşan SunExpress İletişim Direktörü Meier, 25 yıllık marka olarak şimdi İtalya pazarında olduklarını söyledi.
 
Kuruldukları günden bugüne kadar 65 milyon yolcu taşıdıklarını ve geçen yıl 110 farklı noktaya uçtuklarını anlatan Meier, "Avrupa'da 43 uçuş noktamız var. Şimdi yeni pazarlar var. Bu pazarların arasında İtalya olduğu için gururluyuz" diye konuştu.
 
SunExpress Satış ve Pazarlama Yetkilisi Manuel Schürholz da kendileri için başarılı geçen bir yılın ardından İtalyan pazarına girmeleri dolayısıyla heyecanlı olduklarını dile getirdi.
 
Schürholz, İzmir'e başlayacakları doğrudan seferlerle, normalde Roma'dan bu kente gitmek için İstanbul ya da başka bir kent üstünden yapılan aktarmalara artık gerek kalmayacağını, bu sayede yolculuk süresinin en az 2 saat kısaldığını ifade etti.
 
İzmir'in, İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olduğunu ifade eden Schürholz, "Çevresindeki doğal güzellikler ve tarihi zenginlikler bakımından görülecek çok şey var. Ünlü müzeleri var. Pek çok İtalyan şirketinin yatırımı söz konusu. İzmir'de iş yapanlara da iyi bir fırsat sunuyoruz" dedi.
 
Schürholz, 1 Mayıs Cuma günü başlatacakları seferlerin ekim ayından sonraki kış döneminde de olup olmayacağına o dönemki talepler doğrultusunda karar vereceklerini belirtti.
 
Manuel Schürholz, Roma ve Milano'dan İzmir'e yapacakları seferlerde yeni nesil içinde wi-fi internet hizmeti de sağlayabilen 189 yolcu kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçakları kullanacaklarını bildirdi.
 
Havaalanı yönetimi memnun
 
Federico Scriboni de İzmir'in önemli bir destinasyon olduğunu belirterek, "İzmir, Roma havaalanlarından Leonardo Da Vinci için yeni bir destinasyon. Bu çok anlamlı. Bundan duyduğum memnuniyetimi ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
İzmir'in, İtalyanlar için popüler bir destinasyon olduğunu kaydeden Scriboni, "Güçlü bir istek vardı. SunExpress'e teşekkür ediyor, bol şans diliyorum" ifadesini kullandı.
 
Toplantıda, biri SunExpress'i tanıtan, diğeri de antik Efes kentini tanıtan iki kısa film de gösterildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim