• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Superonline yatırımlarını yüzde yüz artırdı

Superonline yatırımlarını yüzde yüz artırdı
74 kente ulaşan altyapı çalışmalarıyla kendi fiber optik omurgasını oluşturan Superonline, 2009 yılında yaptığı yatırım miktarını 2010’da yüzde 100’e yakın bir artışla yaklaşık 500 milyon TL’ye çıkardı.

45 ülkede 60 operatörle işbirliği

Superonline 500 milyon TL’lik yatırım planladı, tekeli kırdı.

74 kente ulaşan altyapı çalışmalarıyla kendi fiber optik omurgasını oluşturan Superonline, 2009 yılında yaptığı yatırım miktarını 2010’da yüzde 100’e yakın bir artışla yaklaşık 500 milyon TL’ye çıkardı.

Turkcell Grubu’nun en önemli şirketlerinden biri olan Superonline, yatırımlarını kesintisiz sürdürerek hızı ve kalitesiyle mevcut sabit internet altyapısına güçlü bir alternatif oluşturuyor.

Kendi fiber optik altyapısına sahip yenilikçi telekom operatörü Superonline, 2010 yılında gerçekleştirdiği yatırımları, sunduğu ses, veri ve görüntü hizmetlerini, katma değerli servislerini, yurt içi ve yurt dışında operatörlerle yaptığı iş ortaklıklarını uluslararası fiber bağlantılarını ve “dijital şehirler” vizyonunu Gaziantep’te gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladı.

Murat Erkan: Bakır çağı bitti, fiber çağını başlattık

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, basın toplantısında yüzde 100 Turkcell Grup şirketi olmanın verdiği güçle Türkiye pazarına damgalarını vurmaya hazırlandıklarını dile getirdi. 2010 yılında tamamı fiber optik altyapı çalışmalarına yönelik 500 milyon TL yatırım gerçekleştiren Superonline’ın “kesintisiz yatırımla hızla büyüyen yenilikçi operatör” haline geldiğini vurgulayan Erkan, fiber hızını ve kalitesini, 2010 sonuna kadar yaklaşık 23 bin kilometrelik altyapıyla Türkiye’nin dört bir yanına ve ara bağlantılarla komşu ülkelere ulaştırmaya kararlı olduklarını söyledi. “Bakır çağı artık bitti. Superonline olarak Türkiye’de dünyayla aynı anda fiber çağını başlattık” diyen Erkan, insanların artık ev alırken bile fiber altyapısı bulunup bulunmadığına göre karar verdiğine ve dünyanın en hızlı internetine erişebilme olanağının evlerin değerini artırdığına dikkat çekti. Superonline Genel Müdürü sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin öncü ve yenilikçi telekom operatörü olarak sabit hatlarda numara taşıma seçeneğinin sunulmasını tüm kullanıcılar için önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Ne var ki uygulamada bazı güçlüklerin yaşanması ve gereken zamanlamalara uyulmaması sürecin uzamasına ve kullanıcılara hakettikleri hizmetin gerektiği gibi sunulamamasına neden oluyor. Süreç ile ilgili her geçen gün bazı iyileştirmelerin olmasına rağmen uygulamada hala hedeflenen noktaya ulaşılamamıştır.”

Superonline, 45 ülkede 60 operatöre hizmet sağlıyor
Ulusal ve uluslararası toptan data ve ses servisleri açısından önemli altyapı ve yetkinliğe sahip olan ve 45 ülkede 60 operatöre hizmet sağlayan “operatörlerin operatörü” Superonline, kullanım hakkını aldığı BOTAŞ altyapısı ile yeni nesil network ve fiber optik altyapı yatırımlarına süratle devam ediyor.

Kurulduğu 2004 yılından bu yana uluslararası toplu ses trafiği taşımacılığı hizmetleri sunan Superonline, Türkiye’de yakaladığı başarıyı çevre ülkelere de yayarak, Balkanlar ve Ortadoğu’da bölgesel transit servisler sunuyor.

Superonline İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na dönüştürüyor

Superonline, İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na dönüştürme vizynundan hareketle kurmakta olduğu ara bağlantılar sayesinde yüzyıllardır üzerinde bulunduğumuz İpek Yolu’nu bölgeye fırsat ve yenilikler getirecek Fiber Yolu haline dönüştürüyor. Bugüne kadar Türkiye’nin Batı komşuları ile sağlanan fiber ara bağlantılar, önümüzdeki dönemde diğer komşulara da yayılarak Türkiye’nin Doğu ile Batı arasındaki köprü konumuna yeni bir anlam katacak. Böylelikle Türkiye, Superonline altyapısı sayesinde bu kez de Doğu ile Batı arasında fiber köprü haline gelecek.

Superonline, altyapısı ile dijital şehirler yaratıyor

Superonline, ülke genelinde oluşturdurduğu fiber optik şebeke sayesinde Türkiye’deki illerin “uluslararası dijital şehirler” arasında yer almasını sağlayacak çalışmalarla elini taşın altına koyuyor. Özellikle Batı Avrupa’da son yıllarda hükümetlerin ve yerel otoritelerin konuyu sahiplenmesiyle gelişen ve uygulanan “dijital şehir” konsepti, altyapının yanı sıra insanların hayatını kolaylaştırmayı temel öncelik olarak kabul etmeyi gerektiriyor. Bu konseptin temelinde; akıllı evlere entegre belediye hizmetleri, sürekli online esnaf topluluğu, otomatik sayaç okuma, online şehir güvenlik sistemleri, bilgilendirme kioskları, video gözlem, dijital tabelalar, coğrafi bilgi sistemine entegre adresleme, anlık pozisyona göre hizmet önerme, akıllı toplu taşıma sistemi entegrasyonu gibi uygulamalar bulunuyor.

Superonline Türkiye’nin hız ortalamasını katladı

Genişbant hız testi alanında dünya lideri sayılan Ookla araştırma şirketi tarafından 9 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında Speedtest.net ve Pingtest.net üzerinden toplanan verilere göre saniyede 12,82 megabit indirme hızı ile Superonline (Tellcom), sağladığı internet hızı ve müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’de 1 numara olduğunu tescilledi. 5,02’lik Türkiye ortalamasının 2,5 katını aşan indirme hızı, Superonline’ın fiber altyapı ile iletişimde “süper” bir dönem başlattığını bir kez daha ortaya koydu.

Superonline, bilinen en güvenli ve en yüksek kapasiteli veri taşıma ortamı olan fiber optik kablolarla oluşturduğu fiber ağı sayesinde hem kurumsal hem de bireysel müşterilerine en hızlı internet deneyimini yaşatıyor. Superonline, Türkiye’de evlere kadar 100 Mbps’e varan hızlarda fiber optik bağlantı sunan ilk ve tek operatör.

İş dünyası “Superonline” diyor

Turkcell ile birlikte grup sinerjisi yaratan ve toplan telekom çözümlerini müşterilerinin kullanımına sunan Superonline; hızı, kalitesi ve güvenilirliğiyle iş dünyasının tercihi konumunda. Superonline’ın şirketlere sunduğu özel iletişim çözümleri, ürün ve hizmetlerle kurumsal müşterilerin rekabet gücünü artırıyor, geniş hizmet yelpazesiyle ulusal-uluslararası toplu ses taşıma, uluslararası kiralık veri hattı ve yurtdışı bağlantılı geniş bant internet erişim hizmetleri sunuyor.

Türkiye’nin önde gelen firmalarının yer aldığı Capital 500 listesinin üçte birinden fazlası Superonline’ın müşteri portföyünde yer alıyor.

Gaziantep’te Superonline

Superonline, “dijital şehirler” vizyonu çerçevesinde Gaziantep özelinde 2010-2011 yılları toplamında yaklaşık 100 milyon TL değerinde yatırım yapmayı öngörüyor. Kentte Haziran 2010’da başlayan fiber optik altyapı çalışmaları Kasım ayı itibarıyla 180km’ye ulaşmış durumda ve yıl sonuna kadar 250km’lik altyapının tamamlanması hedefleniyor. Gaziantepliler’i hızlı ve kesintisiz internete kavuşturacak kazı çalışmaları, son teknoloji ürünü araçlarla, alışılmış kazı görüntülerine meydan vermeden, yalnızca 10cm’lik oluklar açılıp kısa sürede kapatılarak hızlı, kolay ve çevreye duyarlı şekilde gerçekleştiriliyor.

Superonline’ın dev yatırımı ve Gaziantep Belediyesi’nin “dijital şehirler” konseptine olan inancı sayesinde, yakın vadede Gaziantep’in daha modern ve uluslar arası standartta bir şehir haline getirilmesi ve e-belediyecilik alanında önemli adımlar atılması planlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim