• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Sürat Araştırma 1 Gemisi sefere hazır

Sürat Araştırma 1 Gemisi sefere hazır
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Entitüsü'ne ait modern teknolojiyle donatılmış olan 'Sürat Araştırma 1 Gemisi' törenle hizmete girdi

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'ne ait su ürünleri araştırmalarında kullanılan Sürat Araştıra-1 gemisi modern teknoloji ile donatılması tören düzenlendi.

Yomra Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Kızılcık, 1987 yılında kurulan Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün 1998 yılında merkez enstitü olduğunu anımsattı.

Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği alanında temel ve  uygulamalı araştırma yapan enstitünün, ulusal ve uluslararası düzeyde önder bir araştırma merkezi olduğunu vurgulayan Kızılcık, şunları kaydetti: “Araştırma ve geliştirme çalışmaları çok önemlidir. Bu konulara devletimiz öncelik veriyor. Araştırma ve geliştirme çalışmalarında özellikle son 10 yılda çok önemli ilerlemeler kaydedildi. Ar-Ge çalışmalarına hak ettiği değeri vermek zorundayız. Bunun için de yapılan bu çalışmaları çok önemsiyorum. Modernize edilerek hizmete giren bu geminin de çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum.”

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak ise Türkiye'de su ürünleri konusunda geleceğe umutla baktıklarını belirterek, “Su ürünleri ülkemiz için çok önemli. Karadeniz'in su ürünleri açısından ayrı bir yeri var. Su ürünleri sonsuz değildir, onun için kaynaklarımızı koruyarak, sürdürülebilir şekilde kullanmalıyız” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM Genel Müdürü Masum Burak da konuşmasında, bakanlık olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem verdiklerini ifade ederek, “Araştırma ve geliştirme konusunda bakanlık olarak çok öndeyiz. Tarımın her alanında araştırmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, hizmete giren geminin bölge ve Türkiye'ye önemli hizmetler sunacağını vurguladı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ise hem toprağa hem de denize sahip çıkılması gerektiğini, üreticinin, tüketicinin, sivil toplum örgütlerinin, herkesin bu konuda sorumluluğunun olduğunu kaydetti.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da deniz varlıklarının öneminin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini, deniz varlıklarının muhafaza edilmesi noktasında herkese görevler düştüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından boyu 22 metreden 28 metreye, genişliği 7.5 metreden 9.5 metreye çıkarılan ve motor özellikleri modernize edilen gemi törenle hizmete girdi.

surat_gemisi.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim