• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Suriye yolcu uçağı F16'larla Ankara'ya indirildi

Suriye yolcu uçağı F16'larla Ankara'ya indirildi
Suriye Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Türkiye hava sahası üzerindeyken Türk savaş uçakları tarafından indirildi.

 

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasındaki gerginleşen ilişkiler nedeniyle Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurdu. 
 
Bu sırada Türk hava sahasından geçen Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağı, askeri savaş uçakları eşliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı’na saat 17.15’te indirildi. Cidde’ye hac seferi yapan THY uçağı ise hava sahası kapanması nedeniyle Adana’ya indi.
 
Dışişleri Bakanlığından gelen bilgi doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) öğle saatlerinde Türk havayolu şirketlerine acil kodlu geçtiği bilgi ile Suriye hava sahasını kullanan tüm sivil uçakların derhal geri dönmesini istedi. Bu gelişmelerin yaşandığı dakikalarda Moskova Vnukovo Havalimanı’ndan kalkan Suriye Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçak, hava sahası kapatıldığı için Ankara Esenboğa’ya inmek üzere yönlendirildi. Ankara Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaldırılan F-16 uçaklarının eşlik ettiği Suriye Havayolları’na ait SRY442 sefer sayılı uçak, Esenboğa’ya yönlendirildi. Suriye uçağı saat 17.15’te indikten sonra apronda uçağın etrafında Çevik Kuvvet önlem aldı.
 
Aynı saatlerde hac uçuşu yapmak üzere Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları uçağı, Suriye hava sahasının kapanma bilgisi ulaştığı için Adana’ya saat 18.30’da inmek zorunda kaldı. Uçağın halen Adana’da bekletildiği öğrenildi.
 
YOLCULAR İNDİRİLDİKTEN SONRA ARAMA YAPILDI
 
Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasındaki gerginleşen ilişkiler nedeniyle Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurmuştu. Bu sırada Türk hava sahasında uçan Suriye Havayolları’na ait yolcu uçağı, askeri savaş uçakları eşliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı’na indirildi. Yolcular uçaktan indirildikten sonra arama yapıldı.
 
Dışişleri Bakanlığından gelen bilgi doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Türk havayolu şirketlerine acil kodlu geçtiği bilgi ile Suriye hava sahasını kullanan tüm sivil uçakların derhal geri dönmesini istedi. Bu gelişmelerin yaşandığı dakikalarda Moskova Vnukovo Havalimanı’ndan kalkan Suriye Havayolları’na ait Airbus A320 tipi uçak, hava sahası kapatıldığı için Ankara Esenboğa’ya inmek üzere yönlendirildi. Ankara Akıncı 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kaldırılan F-16 uçaklarının eşlik ettiği Suriye Havayolları’na ait SRY442 sefer sayılı uçak, Esenboğa’ya yönlendirildi. Suriye uçağı saat 17.15’te indikten sonra apronda uçağın etrafında Çevik Kuvvet önlem aldı. Yolcular indirildikten sonra uçakta arama yapıldı.
 
ROTASI AÇIKLANMAYAN UÇAK, CİDDE SEFERİ İÇİN HAVALANDI
 
Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasındaki gerginleşen ilişkiler nedeniyle Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurmuştu. Bu gelişme üzerine Türk Hava Yollarına ait Cidde seferini yapan uçak, saat 18.45 sıralarında Adana Şakirpaşa Havalimanı’na iniş yaptı. Uçak havalimanına indikten sonra yolcular uçaktan indirilmedi. Rotası açıklanmayan ve yaklaşık 330 yolcusu bulunan uçak, 78 dakikalık rötardan sonra Cidde seferi için 19.58’de yeniden havalandı.
 
BAKAN DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye yolcu uçağının Ankara'ya indirmesiyle ilgili açıklama yaptı.
 
"Sivil uçakların taşıdıkları kargoyla ilgili bildirim yapmaları gerekir. Bu uçakla ilgili kargosunda sivil havacılık kurallarına uygun olmayan bazı yük olduğu bilgisi geldi. Biz de incelenmesi için indirilmesine karar verdik.
 
Bildirim yapılmadan uçması sivil havacılık kurallarının ihlalidir. Sayın Başbakanımız da bilgilendirildi. Şu an inceleme sürüyor. Her an bir gerekçeyle böyle bir rejime yönelik silah akışını kontrol etme konusunda kararlıyız.
 
Yolculara yemek ikramı da veriyoruz. İsterlerse salonlarımızda ağırlanabileceklerini de belirttik.
 
Uçakla ilgili istihbaratın kaynağı gizlidir.
 
Silah çıkarsa uluslararası hukukun gerektirdiği işlemler yapılır." 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim