• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Suriye'de petrol üretimi yüzde 35 düştü

Suriye'de petrol üretimi yüzde 35 düştü
Suriye Petrol Bakanı, yaptırımlar sonucu petrol üretiminin yüzde 30 ila yüzde 35 oranında düştüğünü söyledi.

Suriye'nin Petrol Üretimi Düştü

Suriye Petrol Bakanı Süfyan Alao, ülkeye uygulanan yaptırımlar sonucu petrol üretiminin yüzde 30 ila yüzde 35 oranında düştüğünü söyledi.

Alao, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap petrol bakanları toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İhracat eski haline dönünceye kadar petrol üretimimizi yüzde 30 ila yüzde 35 azalttık" dedi.

Suriye'nin şu andaki petrol üretiminin günlük 260 bin varil kadar olduğunu belirten Alao, "Bunlar, daha önce hiçbir ülkenin karşılaşmadığı korkutucu yaptırımlar. Suriye petrolünü satın almayı durdurdular. İhracatta zorluklarla karşı karşıyayız ve bu halkımızı olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Ülkenin petrol üretimi kapasitesinin günlük 380 bin varil ve rafine kapasitesinin de 255 bin varil olduğunu açıklayan Alao, "Ham petrol üretimimizi kıstık ve şimdi benzin ve sıvı petrol gazı ithal ediyoruz, ancak bankalarla ilgili sorunlarla yüz yüzeyiz" ifadesini kullandı.

Avrupalı firmaların Suriye'de faaliyet yapma yasağıyla karşı karşıya olmasının Shell ve Total gibi şirketlerin çalışmalarını durdurmasına yol açtığını belirten Alao, yerli şirketlerin faaliyetlerini sürdürebildiğini kaydetti.

Avrupa Birliği (AB), Suriye petrol endüstrisine karşı yaptırımlarını artırdı. Arap Birliği de Suriye'ye finansal ve diğer yaptırımları uyguluyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim