• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Suriyeli çocuklar için ilaçlar yolda

Suriyeli çocuklar için ilaçlar yolda
Suriye’de yaşanan trajedinin mağduru çocuk, kadın, yaşlı ve hastalar için İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından koordinasyonu yapılan “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına yardımlar sürüyor.

Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan halka yönelik “Sana İhtiyacım Var” adı altında yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında Yeryüzü Doktorları, OTELAB, Keymen İlaç ve bağışçılar tarafından alınan değeri 1 Milyon TL’nin üzerindeki ilaç ve tıbbi malzeme Suriye’ye gönderildi. İlaç ve tıbbi malzemelere ek olarak soğuk kış şartlarından etkilenen savaş mağdurları için Yeryüzü Doktorları ve Hayat Vakfı ortaklığıyla 2.000 adet battaniye Reyhanlı’da yaşayan mültecilerle, Lazkiye, Halep ve İdlib’e ulaştırıldı.

Yeryüzü Doktorları, Suriye’nin içerisinde temiz su bulma ve barınma sıkıntısı çeken siviller için Kanadalı partneri Global Medic ile 4.800.000 adet su temizleme tableti, 1.475.760 adet su temizleme torbası, 200 adet su temizleme ünitesi ve 2 çadırı Suriye’nin içerisinde ihtiyaç duyulan yerlere gönderdi. Cihaz ve tabletlerin nasıl kullanıldığına yönelik Suriyeli mültecilere 2 günlük bir de eğitim verildi.

100.000 ilkyardım çantası

Suriye’de yaşanan iç savaş süresince güvenli olmayan bölgelerde yaşayan halk güvenli bölgelere doğru göç ederek hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Irak, Lübnan, Ürdün ve Türkiye’ye sığınan birçok Suriyeli bu bölgelere ulaşırken güvenliksiz bölgelerden geçerek hayatlarını tehlikeye atıyor. Çatışma arasında kalan yaralılara ilk müdahaleyi bulundukları bölgede sağlık merkezi ya da ambulans olmadığı için çevredeki insanlar yapıyor. Gerek malzemelerin yetersizliği gerekse de ilkyardım bilgisi eksikliği nedeni ile de müdahaleler doğru yapılamıyor.

Bu durumun önüne geçmek için 1 Çanta 1 Hayat sloganı ile kampanya başlatan Yeryüzü Doktorları Suriye içerisine 100.000 ilkyardım çantası göndermeyi planlıyor.

Suriye’ye Yeryüzü Doktorları üzerinden ilkyardım çantası göndermek isteyenler, www.yeryuzudoktorlari.org sitesinden online bağış yapabiliyor. Sitede yardım sepeti üzerinden kredi kartı ile ya da belirtilen banka hesap numaralarına bağış yapılabildiği gibi Türkiye’deki tüm operatörlerden 6612’ye ilkyardım yazıp SMS gönderilerek Suriye halkına yardım ulaştırılabiliyor. 15 TL değerinde 1 çanta bağışlamak için 3 SMS göndermek yeterli.

Kimler destek veriyor?

"Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasına AFAD, Hak-İş Konfederasyonu, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Uluslararası Rabia Platformu ve Anadolu Ajansı'nın yanı sıra AID Uluslararası Doktorlar Birliği, Ankara Şam Genç İşadamları Derneği (ANSAGİAD), Beşir Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Deniz Feneri Derneği, Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dünya Yetimler Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İsra Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Sadakataşı Derneği, Şifa Platformu, Türk Kızılayı, Verenel Derneği, Yardımeli Derneği ve Yeryüzü Doktorları destek veriyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim