• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Suriyeli isyancılar sivil uçağa ateş açtı

Suriyeli isyancılar sivil uçağa ateş açtı
Suriyeli isyancılar, 21 aydır devam eden çatışmalarda dün ilk kez bir sivil uçağa ateş açtıklarını duyurdu.

 

Bu olayın hemen ardından isyancılardan yapılan açıklamada da önümüzdeki günlerde Halep’te bulunan uluslararası havalimanının hedef alınacağı belirtildi.İsminin Haldun olduğunu belirten bir isyancı komutanı, Skype üzerinden Reuters’a yaptığı açıklamada, İslamcı Cundullah Tugayları’na bağlı İstihbarat Silahlı Mücadele Bölüğü’nden keskin nişancıların kalkışa hazırlanan bir Suriye Havayolları uçağına ateş açtığını söyledi.
 
Komutan Haldun, olayın Perşembe günü meydana geldiğini ve RB201 sefer sayılı uçağın tekerleklerinin vurulduğunu söyledi.
 
“Bunlar uyarı atışlarıydı” diyen Haldun uçağın kalkışının iptal edildiğini de belirtti. Haldun, “Suriye rejimine askeri olsun sivil olsun tüm uçaklarının erişimimizde olduğunu göstermek istedik” diye konuştu.
 
Suriye basınında olayla ilgili haber yer almazken, uluslararası medyada bu son gelişme isyancıların kendilerine güvenlerinin daha da arttığı yönünde yorumlandı.
 
UÇAK KAHİRE'YE GİDİYORDU
 
Uluslararası uçuş kayıtlarına göre adresi Kahire olan RB 201 sefer sayılı uçuşlar normalde Halep’ten değil Şam Havalimanı’ndan yapılıyor. Ancak Şam Havalimanı’nın çevresinde yaşanan çatışmaların trafiği tehlikeye atması nedeniyle birçok yabancı havayolu şirketi burayı kullanmayı bıraktı.
 
Haldun, “Şam Havalimanı’nda olan Halep’te de olacak. Bedeli daha yüksek olsa bile…” diye gözdağı verirken bir başka isyancı ise sivillere Halep Havalimanı’nı ve Suriye Havayolları uçaklarını kullanmama konusunda uyardı.
 
İsyancı, bunların yakın zamanda öncelikli hedefleri haline geleceğini söyledi.
 
SİVİL UÇAKTA SİLAH MI VAR?
Suriyeli isyancılar rejimi sivil uçakları kullanarak, askeri malzeme ve Suriye askerlerine yardım eden İranlı savaşçıları taşımakla suçluyor.
 
Ekim ayında da Moskova'dan kalkan bir Suriye Havayolları uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'nda indirilmişti. 
 
Ankara uçağın kargosundaki askeri ekipmanın hedefinin Suriye Savunma Bakanlığı olduğunu iddia ederken Rusya’dan sivil amaçlarla da kullanılabilecek radar düzeneğinin ihracatının uluslararası anlaşmalarla yasaklanmadığı belirtilmişti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim