• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Suriyeli Pelen Hüseyin hayata burun farkıyla tutundu

Suriyeli Pelen Hüseyin hayata burun farkıyla tutundu
Suriyeli Pelen Hüseyin, 32 vatandaşıyla beraber Midilli'ye geçmek için küçük bir tekneyle Edremit Körfezi'ne açıldı. Çok geçmeden tekne battı. Hüseyin teknenin burnuna çıktı. 5 saat boyunca soğuk havada yaşam savaşı verdi.

Donmak üzere olan genç bir helikopter görüp el sallayınca Sahil Güvenlik Hava ve Deniz Komutanlığı tarafından film gibi bir operasyonla kurtarıldı.

Ege Denizi son bir yıldır Avrupa'ya gitmek isteyen mülteciler için adeta bir toplu mezara dönüşürken önceki gün yaşanan son faciada da 11'i çocuk olmak üzere 27 kişi hayatını kaybetti. 10 metrelik fiber bir tekneyle Edremit Körfezi'nde açılarak Midilli Adası'na ulaşmaya çalışan tekne; kıyıdan ayrıldıktan kısa bir süre sonra su alıp battı. Çoğunluğu Suriyeliler'den oluşan grubun tamamı denize düşerken tam bir can pazarı yaşandı. Sahil Güvenlik Hava ve Deniz Komutanlığı hemen hareket geçerek batan tekneden 6 kişi kurtuldu. Kurtulanlardan Pelen Hüseyin ise tam manasıyla batan teknenin burnunda hayata tutunarak suyun bir metre üzerinde yaşam mücadelesi verdi. Hava ekibi Hüseyin'i kurtarırken film gibi bu operasyon saniye saniye görüntülendi. 

SURİYELİ PELEN HÜSEYİN DAKİKALARLA KURTULDU 

Sabah saatlerinde Edremit açıklarında tekne battığı ihbarının gelmesi üzerine arama kurtarma harekatı başlatan TCSG 510 helikopteri ile TCSG 552 uçağı, İzmir'deki üsten havalandı. Uçak ve helikopterdeki kameralar, çalışmaların her anını kaydetti. Videoda, yaklaşık 10 metrelik fiber teknenin büyük bölümünün suya battığı, yaklaşık 1 metrelik burun kısmının ise henüz su üzerinde kaldığı görüldü. Teknenin burnuna tutunan bir sığınmacının el sallayarak yardım istemesi üzerine, helikopterdeki arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan vinç yardımıyla denize inip Suriyeli sığınmacıyı kurtardı. 

Suriyeli Pelen Hüseyin'i kurtaran Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda görevli arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan, "Biraz daha geç gitseydik o tekne batmış olurdu, zaten büyük kısmı sudaydı. Kurtardığımız kazazede suyla temas edeceği için hayatta olmayabilirdi. Saatler boyunca sürüklenmiş tekneyi açık denizde bulmamız onun şansıydı. Zaten bulduğumuzda çok güç kaybetmiş ve üşümüştü" dedi.

gocmen-teknesi-batti-1.jpg

gocmen-teknesi-batti-2.jpg

gocmen-teknesi-batti-3.jpg

gocmen-teknesi-batti-4.jpg

gocmen-teknesi-batti-5.jpg

gocmen-teknesi-batti-6.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim