• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Sürücü kursları isyan bayrağını çekti

Sürücü kursları isyan bayrağını çekti
Tekelleştikleri ve fiyatları yükselttikleri yönünde Rekabet Kurumu tarafından incelemeye alınan sürücü kursları isyan bayrağını çekti.

"İhtiyacın iki katı fazla sürücü kursu var. Pazarda 250 liraya bile ehliyet veriyorlar. Nasıl ayakta kalacağız."

Samsun'daki tümsürücü kurslarına inceleme başlatan Rekabet Kurumu'na seslenen Samsun Özel Gizem Sürücü Kursu Müdürü Muhittin Özden, diğer kurslarla ortak bir fiyat oluşturma kararı vermediklerini söyledi.

Özden, "Şu an burada 480-600 lira arasında fiyatlar uygulanıyor. Çok olmasa da bu eğitimin hakkını almaya çalışıyoruz.Kimse aynı rakamdan fatura kesmiyor. Bunu rekabet kurulu anlayacaktır" dedi. Kalite diye bir şey yok Sürücü Kursları Birliği Başkanı Süleyman Sert ise Türkiye genelinde pazarın yarısının 250 lira gibi komik ücretlerden ehliyet verdiğini belirtti.

Sert, ihtiyacın iki katı fazla sürücü kursu açılmasının fiyat rekabetini içinden çıkılmaz birnoktaya taşıdığını kaydederek, "Bu komik rakamlarla hiçbir eğitim verilemez.

Buralarda öğrencilerle temasolmadan sürücü belgesi veriliyor. Çünkü talep ettiği ücret bu eğitimi karşılamıyor.Bir kursun kiralarını ödeyerek ayakta kalabilmesi için ücretin en az 550 lira civarında olması gerek" dedi.

Eksik hizmet veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın arz fazlalığı ve verileneğitimkonusunda yeterli denetim yapmaması nedeniyle kurumların eksik hizmet üretmesine fırsat verdiğini iddia eden Sert şöyle devam etti:

"İşini iyi yapan ve olması gereken ücreti talep eden değil düşük ücretli olan tercih edildi. Sürücü belgesi almak sıradanlaştı.Bir babanın oğluna cep telefonualırkengösterdiğiözeni, sürücü belgesi alırken veya araç kullanırken göstermiyor. Bu da sektörün bir başka çıkmazıdır."

Eğitim görmeden ehliyet alıyorlar

Süleyman Sert, Rekabet Kurumu'nun attığı adımı destekledi. Sert, "Sektör bu açıklamaları dikkatli okuyup kendini yenilemeli ve sorgulamalı" dedi. Piyasada çok büyük bir kesimin eğitim almadan ehliyet sahibi olduğunu iddia eden Sert, "Kaza oranları bu kadar kursa rağmen düşmesi gerekirken aksine artıyor. Bu düşünülmesi gereken bir nokta. Eğitimlerin üzerinden yeniden geçilmeli" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim