• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Sürüklenen denizaltı Boğaz'a korku saldı

Sürüklenen denizaltı Boğaz'a korku saldı
Halıcıoğlu'ndaki bir müzede sergilenen eski denizaltı, Deniz Kuvvetleri'ne ait bir savaş gemisi tarafından çekilerek İstanbul Boğazı'na çıkarıldı.

Sürüklenen denizaltı Boğaz'da korku yarattı

Halıcıoğlu'ndaki bir müzede sergilenen eski denizaltı, Deniz Kuvvetleri'ne ait bir savaş gemisi tarafından çekilerek İstanbul Boğazı'na çıkarıldı.

Bartın'daki Deniz Üs Komutanlığı'na götürülmek için gece saat 03.00'de 2 deniz mili hızla yola çıkarılan denizaltı, dün saat 14:00 sıralarında Kuruçeşme açıklarında büyük bir tehlikenin yaşanmasına neden oldu. Denizaltıyı çelik halatlar yardımıyla çeken savaş gemisinin dümeni kilitlendi. Bu sırada savaş gemisi demir attı, ancak çektiği denizaltı akıntının şiddetiyle yön değiştirerek kıyıya doğru sürüklenmeye başladı. Denizaltının kıyıya çarpması son anda yetişen römorkörler tarafından önlendi. Bu sırada Deniz Kuvvetlerine ait gemiler çevrede güvenlik önlemi aldı. Boğaz'dan geçen yük gemileri Beylerbeyi açıklarından geçirildi. Bu sırada geçiş yapan yük gemilerine Kıyı Emniyeti'ne ait klavuz teknenin eşlik ettiği görüldü. Yaklaşık 1 saat süren bir çalışmanın ardından denizaltı düzeltilerek rotasına oturtuldu.

Denizaltıya arkadan da çelik halat bağlanıp ikinci bir savaş gemisine bağlandı. İki savaş gemisinin arasında denizaltının düz şekilde ilerlemesi sağlandı. Atlattığı tehlikenin ardından Bartın'a doğru yola çıkan denizaltının Perşembe günü Bartın Deniz Üs Komutanlığı'nda olması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim