• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Suudi Arabistan biyometrik sisteme geçiyor

Suudi Arabistan biyometrik sisteme geçiyor
Suudi Arabistan hükümetinin vize işlemlerini hızlandırmak amacıyla biyometrik merkezler oluşturduğu bildirildi.

 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Suud, dünyada bir çok ülkede uygulanan yeni biyometrik merkezler sayesinde mukaddes beldelere gelenlere daha çabuk vize verileceğini ve havalimanlarında işlemlerin daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini söyledi.
 
Sözkonusu sistemin ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri, Kore, Almanya gibi ülkelerde kurulduğunu hatırlatan Halid bin Suud, Suudi Arabistan hükümetinin bu yöndeki kararını Şura Meclisi'nden geçirdiğini bildirdi.
 
Biyometrik sistemler sayesinde bir kez parmak izi alınmış olanlardan bir daha parmak izinin alınmasına gerek kalmayacak, aynı zamanda ülkeye giriş yasağı bulunanlar ve sahte vizeler ortaya çıkartılacak.
 
Umre için gelenlerin sayısı artıyor
 
Bu arada Hac Bakanlığı, geçen yıla oranla şu ana kadar umre için gelenlerin sayısında artış gözlendiğini bildirdi. Bakanlıki geçen yıl 5.5 milyon olan umre ziyaretçilerinin sayısının şu ana kadar yıllık oran baz alındığında 6 milyona yükseldiğini duyurdu. Bu rakamın daha da artabileceği kaydedildi.
 
Özellikle Cidde Havalimanı'na umre ziyaretçilerini taşıyan uçakların sayısında geçen yıla göre yüzde 25 artış olduğu bildirildi.
 
Hac Bakanlığı, Suudi Arabistan yasalarına uymayan 200 turizm şirketinin kapatıldığını da duyurdu.
 
Bakanlık, bu yıl gelen umre ziyaretçilerinin sayısındaki artış dolayısıyla özellikle Pakistan, Hindistan ve Türkiye'de umre paketlerinin fiyatlarının arttığına da dikkati çekti.
 
Umre ziyaretçilerinin artması dolayısıyla Mekke'deki otellerde yer bulma sıkıntısı yaşandığı ifade ediliyor. Mekke'deki otellerin toplam kapasitesinin ise 1.4 milyon olduğu bildiriliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim