• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Suzuki, Doğan Grubu ile 2016'da atağa geçecek

Suzuki, Doğan Grubu ile 2016'da atağa geçecek
BD Otomotiv ile görüşmeler yapan Japon Suzuki markasını Doğan Grubu temsil etmeye hazırlanıyor. Bayilik yapılanmasını sürdüren Doğan Grubu, 2016'da araçların satışına başlayacak.

FRANKFURT - Haco Şirketler Grubu’nun 30 yılı aşkın sürdürdüğü SuzukiTürkiye temsilciliği Doğan Grubu’na geçiyor. Doğan Grubu Suzuki otomobil, motosiklet ve marine grubunun temsilciliğini alarak önümüzdeki aylarda Türkiye genelinde faaliyete geçecek. Türkiye geneli bayilik çalışmalarını değerlendiren Doğan Grubu’nun 2016’da Suzuki marka araçların satışına başlaması bekleniyor.

OTOMOTİVE GERİ DÖNÜŞ

1961 yılında otomotiv alanında ilk şirketini faaliyete geçiren Doğan Şirketler Grubu halen bunun ardından medya , enerji ve perakende sektörleri başta olmak üzere sanayi, gayrimenkul pazarlama, turizm ve finansal hizmetler alanlarında faaliyet göstermeye başladı. Otomotiv faaliyetlerine bir süre önce ara veren grup Suzuki markasıyla sektöre yeniden güçlü bir giriş yapmayı hedefliyor.1984 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın özel izniyle ithalatına başlanan Suzuki marka otomobillerin Türkiye distribütörlüğü için Haco Grubu geçtiğimiz aylarda BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman Boyner ile prensip anlaşması yapılmıştı. Bayilik ve altyapı çalışmalarına girişen BD Otomotiv Doğan Grubu ile birlikte hareket ederek 2016’da harekete geçme kararı aldı. 2015 Frankfurt Motor Show’da yeni modellerini tanıtan Suzuki, Avrupa için yenilediği HB aracının perdesini açtı. Yeni Baleno 5 kapılı hatchback 2016 ilkbaharında Avrupa’da satışa çıkacak. 1.2 lt benzinli dualjet motora sahip olacak araçta 1 lt boosterjet motorun da yer alması bekleniyor. Fuarda 1.4 lt Vitara S’i de tanıtan marka bu aracın da satışına önümüzdeki aylarda başlayacak. 138 beygir gücündeki Vitara S turboşarjlı benzinli motora sahip.İki yeni aracın da 2016’ta Türkiye’ye ithalatı planlanıyor.

Haber: MEHMET ALİ KANTARCI

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim