• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

"SV Estelle" gemisi Gazze'ye gidiyor

"SV Estelle" gemisi Gazze'ye gidiyor
İskandinavyalı aktivist gruplar Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak için yeni bir girişim başlattı. Yolcularının çoğunluğu İsveçli ve Norveçli aktivistlerden oluşan SV Estelle gemisi yola çıktı.

İskandinavyalı aktivist gruplar Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı kırmak için yeni bir girişim başlattı. Yolcularının çoğunluğu İsveçli ve Norveçli aktivistlerden oluşan SV Estelle gemisi dün yola çıktı.Girişimin organizatörleri, SV Estelle’e yolculuğu sırasında başka gemilerin de katılacağını umut ettiklerini belirterek, böylece liderliğini Mavi Marmara’nın yaptığı 2010 “Özgürlük Filosu”nun yarattığı gibi bir uluslararası kamuoyu yaratmak istediklerini belirtti.

“Gazze’ye Gemi” grubunun Norveç biriminin direktörü Torstein Dahle, “Daha önceki filolarla aynı amacı taşıyoruz. İsrail donanmasına meydan okuyarak Gazze’ye uygulanan ablukayı sonlandırmak istiyoruz” dedi.

Dahle, “Bu sefer İsraillilerin bizi durdurması kolay olacak çünkü hem sayımız çok az hem de kesinlikle şiddetten uzağız” diye konuştu.

2010 yılının Mayıs ayında liderliğini Mavi Marmara’nın yaptığı birçok yardım gemisi Gazze’ye doğru giderken uluslararası sularda İsrail deniz komandoları tarafından durdurulmuş ve gemideki dokuz Türk öldürülmüştü.

Aynı yıl yola çıkması planlanan ikinci bir konvoy sabotaja uğradığı için hareket edememişti. Kasım 2011’de de İsrail donanması biri Kanadalı biri İrlandalı iki yata uluslararası sularda çıkartma yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim