• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

T-50 uçağının ilk deneme ucuşu yapıldı

T-50 uçağının ilk deneme ucuşu yapıldı
Rusya’da 5. nesil savaş uçağı olan T-50 uçağının ilk deneme ucuşu yapıldı. Komsomolsk-Amur uçak fabrikasının hava alanından havalanan uçağın uçuşu bir saat kadar sürdü.

BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI GÖKYÜZÜNDE

Rusya’da 5. nesil savaş uçağı olan T-50 uçağının ilk deneme ucuşu yapıldı. Komsomolsk-Amur uçak fabrikasının hava alanından havalanan uçağın uçuşu bir saat kadar sürdü. Uçağı deneme pilotu Sergey Bogdan yönetti.

Başlıca nitelikleri saklanan ağır avcı uçağı T-50'nin hareket hızı saatte 2l00 kilometre...

Uçuş menzili 5500 kilometre olan üstün performanslı uçak, durmadan yetkinleştirilen çağdaş savaş metodlarına uygun yapılacak.

Deneme pilotu Magomed Tolboyev T-50 uçağını değerlendirerek şunları söyledi:

Üstün performanslı uçağın uçuş ve teknoloji nitelikleri çok yüksek,tüm sistemleri mükemmel .Çok amaçlı avcı uçağı olan T-50 uçağı üstün teknolji standartlarına uygun. Hizmet süresinin 50 yıl kadar olacağı,sonradan modifikasyonu yapılacağı sayılıyor.

İnovasyon teknolojileri uygulanarak kompozit malzemelerden yapılmış T-50 avcı uçağı aerodinamik yapısı kusursuz olduğu için radara ve kızılötesi ışınlara yakalanmıyor.Yetkin yer belirleme sistemi sayesinde her çeşit hava şartlarında gece gündüz sesüstü hızla uçuş yapabiliyor.

RBK görevlisi Sergey Starikov, Rusya hava kuvvetlerine bu uçak sağlamanın önemi konusunda şunları söyledi:

"Ülkenin savunma gücünün artışı için bunun büyük bir önemi var. Çünkü Rusya’nın ortakları olan ülkeler böyle uçaklara sahiptir. Rusya’nın geri kalmamak, bunlara yetişmek için 5. nesil savaş uçağını geliştirmesi lazımdı. 2l. yüzyılın uçağını geliştirmek fikri eski Sovyetler Birliğinde ve Birleşik Amerika’da aynı zamanda doğdu. Uçağı geliştirme çalşmaları l980 yıllarında başlandı. Ama Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Amerika, F-22 Raptor uçağı denen 5. nesil savaş uçağını Rusya’dan önce geliştirdi..Amerikan'ın bu projesi 65 milyar dolara mal oldu. F-22 Raptor uçağının bedeli 350 millyon dolardır. Bunun için Pentagon bu uçakları satın almayı reddetti. Rusya’da geliştirilmiş T-50 uçağı daha yetkin olduğu gibi daha ucuz. 20l5'te Rusya hava kuvvetlerine bu uçağın sağlanması planlanıyor."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim