• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

“Tadında Anadolu” dünya ligine girdi

“Tadında Anadolu” dünya ligine girdi
TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA’nın Anadolu mutfağını yolcularla buluşturduğu Tadında Anadolu, Daily Meal websitesinin yapmış olduğu araştırmada “dünyanın en iyi havalimanı restoranları” listesine girdi.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar terminalinde hizmet veren Tadında Anadolu, ABD merkezli Daily Meal sitesinin önde gelen gurme ve gezginlerle gerçekleştirdiği ankette “dünyanın en iyi havalimanı restoranları” arasında yer aldı. BTA tarafından Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş tariflerini canlandırmak ve küçük üreticilerin aslına sadık biçimde ürettiği yöresel ürünleri geniş kesimlerle buluşturmak amacıyla hayata geçirilen Tadında Anadolu’nun gördüğü yoğun ilgi uluslararası alanda da tescil edildi.
 
BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur konu ile ilgili olarak “Havalimanları her gün onbinlerce yolcunun geçtiği sosyal yaşam alanları. BTA olarak, farklı kültürlerden ve coğrafyalardan misafirlerimizi seçeneksiz bırakmamak, onları her damak tadına uygun, kaliteli, hijyenik ve lezzetli yiyeceklerle buluşturmak için yola çıktık. Bu amaçla oluşturduğumuz cafe ve restoranlarımız Türkiye ve yurtdışındaki havalimanlarında her gün 37 bin kişiye hizmet veriyor. Yemek, toplumların kültürel birikimini yansıtan en önemli alanlardan biri. İşte biz de Anadolu kültürünü barındıran lezzetleri yaşatmak, tanıtmak ve yaygınlaştırmak için Tadında Anadolu’yu kurduk. Doğrudan üreticilerine giderek 41 şehirden 400’ü aşkın ürün belirledik ve satışa sunduk. Aynı zamanda Anadolu’nun her köşesinden orijinal reçetelerine sadık kalarak pişirdiğimiz lezzetleri misafirlerimize sunmaya başladık. Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya tanıtmak için oluşturduğumuz Tadında Anadolu’nun amacına ulaştığını görmek bizi çok mutlu etti” dedi.
 
Tadında Anadolu şu an İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar ve Ankara Esenboğa Havalimanı dış hatların yanı sıra İDO Yenikapı ve Yalova iskelelerinde yer alıyor. Restoran menüsünde Gaziantep’in “ayva aşı”ndan Elazığ’ın Harput köftesine; Ege’nin binbir çeşit otlarıyla hazırlanan salatalardan Hatay’ın “aşur”una kadar onlarda farklı lezzet barındıran restoranda mevsimsel olarak elde edilen en taze ve kaliteli malzemeler kullanılıyor. Dükkan bölümünde de gurmeler ve uzmanlarca belirlenen yöresel lezzetleri bulmak ve seyahate çıkarken sipariş verip dönüşte teslim almak mümkün.
 
Daily Meal’in gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre dünyanın en iyi havalimanı restoranı Michelin yıldızlı şef Charles Caig’ein Barselona El Prat del Llobregat havalimanındaki Porta Gaig restoranı olarak seçildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim