• BIST 9607.55
  • Altın 2475.915
  • Dolar 32.4441
  • Euro 34.4765
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Tahrir metro istasyonu iki yıl aradan sonra açıldı

Tahrir metro istasyonu iki yıl aradan sonra açıldı
Mısır, Kahire’de kent merkezindeki en büyük metro istasyonu olan Tahrir’i iki yıl sonra yeniden hizmete açıldı.


Mısır’da 2013 yılından bu yana kapalı bulunan Tahrir Meydanı’ndaki metro istasyonu iki yıl sonra açıldı. Kahire’nin en yoğun metro istasyonunun yeniden kullanıma açılması hükümetin kent güvenliği konusunda güvenini yeniden kazandığı şekilde yorumlandı.

Enver Sedat’a ithafen Sedat Durağı olarak adlandırılan istasyon, darbe sonrası Müslüman Kardeşler destekçilerinin Tahrir Meydanı’nda yaptıkları gösteriler esnasında kapatılmıştı.

Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleşen küçük bir törenle açılan metro istasyonundaki önlemler göze çarpmaya devam ediyor. Metal dedektörleri, kameralar, x-ray cihazları ile korunan istasyonda çok sayıda polis de bulunuyor.

Reuters’a konuşan Mısırlılar açılışın kendileri hakkında ne ifade ettiğini anlattılar. Samuel Aziz isimli bir doktor “İstasyonun açılışı oldukça iyi bir şey. Güvenliğin dönüşü ve hükümetin Mısır sokaklarında güvenliği yeniden temin ettiğinin göstergesi. Mısır halkına, yabancı yatırımcılara ve diğer ülke halklarına Mısır’a istikrarın geri döndüğü mesajını veriliyor.” derken bir kadın yolcu “Çok yaşa Mısır” sloganını attı.

Yasadışı ilan edilmiş olan Müslüman Kardeşler Cuma günü için bir “halk kalkışması” çağrısında bulunmuştu. Bu nedenle Mısır hükümeti Kahire sokaklarındaki güvenlik önlemlerini artırırken, yetkililer “güvenliği tehdit edecek büyük bir gelişmenin yaşanmasını beklemediklerini” söylüyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim