• BIST 9566.84
  • Altın 2489.382
  • Dolar 32.5352
  • Euro 34.862
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

TAI'de görülen kalite dünyada 1 numara

TAI'de görülen kalite dünyada 1 numara
Boeing AEW&C Barış Kartalı Programı Müdürü Mark Ellis, TUSAŞ tesislerindeki modifikasyon işlemlerindeki teknolojiyi överek, “TAI muhteşem bir iş çıkardı.TAI’de gördüğümüz kalite dünyada 1 numara.

TAI muhteşem bir iş çıkardı

Boeing AEW&C Barış Kartalı Programı Müdürü Mark Ellis, TUSAŞ tesislerindeki modifikasyon işlemlerindeki teknolojiyi överek, “TAI muhteşem bir iş çıkardı.TAI’de gördüğümüz kalite dünyada 1 numara.

Dünyada bunu yapabilecek sadece 1-2 firma var. TAI’nin yaptığı işe hayranlık duyuyoruz” dedi.

Barış Kartalı projesi kapsamında Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterine önümüzdeki yıl katılması planlanan 4 Boeing uçağının 3’ünün modifikasyon işlemleri, TUSAŞ’ın Ankara’daki tesislerinde yapıldı. 3 uçak özel işlemler sonucu tam donanımlı bir radar uçağı haline getirildi. MESA anteni takılan uçağa, uzunluğu 350 kimoletreyi bulan görev sistem kabloları yerleştirildi. Uçaktaki harekat merkezinde 10 teknik personelin radardan gelen görüntüleri değerlendireceği bir konsol oluşturuldu. Havada yakıt ikmali ile 20 saat kalabilecek uçaktan 360 derecelik hava ve yer gözetimi yapılabilecek. Uçaktan havada ve denizde eşzamanlı olarak hedef izi sürülebilecek. Uçakla hedefler, havadan sürekli izlenebilecek. Radar uçakları, hava kuvvetlerinin envanetrine girdikten sonra havadan radar görevlerinin yanısıra terör gruplarının tespitinde de kullanılabilecek.

Dünyada 1 numara

Ellis, Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçağının güçlü ve gelişmiş bir havadan gözetleme imkanı sağlayan MESA radarına sahip olduğunu belirterek, bu radarın çok geniş bir alanı kapsayabildiğini söyledi. Jetlerin sahip olduğu yüksek irtifa kabiliyetinin de gözetim hacmini artırdığının altını çizen Ellis, tüm özelliklerin uçağı, Türk Hava Kuvvetleri için çok faydalı bir araç haline getirdiğini ifade etti. Uçağın eksiksiz bir sistem desteği bulunduğunu anlatan Ellis, bu konuda Türk savunma sanayisinin önemli bir rol oynadığını kaydetti. Ellis, “TAI muhteşem bir iş çıkardı. TAI’de gördüğümüz kalite dünyada 1 numara. Dünyada bunu yapabilecek sadece 1-2 firma var. TAI’nin yaptığı işe hayranlık duyuyoruz” dedi.

İlk teslim seneye

Modifikasyonu yapılan uçağın test uçuşu nedeniyle dün TUSAŞ’ta Barış Kartalı projesi dün ilk kez basına tanıtıldı. Boeing AEW&C Barış Kartalı Programı Müdürü Mark Ellis, programda önemli bir geçiş döneminde bulunduklarını, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istediği test süreçlerinin tamamlandığını söyledi. Proje kapsamında Türkiye için üretilen 4 uçaktan ilkinin 2012 yılı sonuna kadar teslim edileceğini bildiren Ellis, kalan üç uçağın da 2013’te teslimatının yapılacağını anlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim