• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Tailwind Havayolları'ndan bir ilk

Tailwind Havayolları'ndan bir ilk
Tartışılan Havalimanı Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla hizmete açıldı

Politikacıların ve medyanın büyük ilgi gösterdiği açılışta Kassel şehrindeki Kassel Calden Havalimanı’ndan ilk uçuş Türk şirketi Tailwind Havayolları ile gerçekleştirildi. Uçuşta yer alan 168 Alman yolcu Tailwind Havayolları ile tatilin keyfini çıkarmak üzere Antalya’ya geldi.

Almanya’da uzun süren tartışmalara konu olan Kassel Calden Havalimanı (KSF) 4 Nisan 2013’te gerçekleşen ilk uçuşla hizmete açıldı. Almanya’da muhalefet özellikle Kassel’e yakın şehirlerde yüksek kapasiteli havalimanlarının var olması ve Avrupa’da ekonomik kriz yaşanan bir dönemde bu şekilde masraflı ve modern bir havalimanı inşaatı yapılmasından dolayı itiraz ediyordu. 
 
İlk uçuşun tur operatörü Involatus ve Tailwind Havayolları işbirliğiyle gerçekleştiği açılışa Almanya Başbakanı Angela Merkel de dahil olmak üzere birçok politikacı katıldı. Alman ve uluslararası medya kuruluşları açılışa büyük ilgi gösterdi.
 
”Türk Havacılığı İçin Gurur Kaynağı“
 
Medya ve politikacıların ilgisi sebebiyle Almanya’da günün konusu olmayı başaran uçuş Kassel Calden Havalimanı’ndan gerçekleşen ilk ticari ve uluslararası uçuş olma özelliği taşıyor. Almanya için bu kadar önemli olan bir açılışın ilk uçuşununu Türk şirketi Tailwind Havayolları ile gerçekleşmesi hakkında Tailwind Havayolları Genel Müdürü Safi Ergin şunları söyledi.”Son yıllarda Almanya ve Türkiye arasında gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla iki ülke arasındaki bağda önemli bir rol oynamaya başladık. Kaliteli ve başarılı hizmetimiz sayesinde de böyle önemli bir açılışta ilk uçuşun Tailwind tarafından gerçekleştirilmesi sağlandı. Bu bizler için çok gurur verici bir olay.”
 
Merkel, Tailwind Uçağını Övdü
 
Almanya’da kurulan ilk Türk Airbroker şirketi Involatus Carrier Consulting’in Genel Müdürü Erkan Türkoral da açılışla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Almanya’da tarihe geçecek ve Türk havacılığı adına gurur kaynağı olacak özel bir açılış oldu.Almanya Başbakanı Merkel’in ilgisi de bizim için çok önemliydi. Özellikle Tailwind Havayolları uçağının dış dizaynı, logosu ve renklerine övgüde bulundular.  Daha sonra da Türkiye ile Almanya arası turizmin önemine dikkat çektiler” 
 
1.20130405162755.jpg
 
2.20130405162814.jpg
 
3.20130405162831.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim