• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Taksi ihalesini Nissan NV200 kazandı

Taksi ihalesini Nissan NV200 kazandı
New York Daily News'in haberine göre, New York'ta geleceğin taksi modelinin belirlenmesi için açılan ihaleyi Japon otomobil üreticisi Nissan, NV200 minivan modeli ile kazandı.

İhaleyi Nissan kazandı

New York Daily News'in haberine göre, New York'ta geleceğin taksi modelinin belirlenmesi için açılan ihaleyi Japon otomobil üreticisi Nissan, NV200 minivan modeli ile kazandı.

New York Daily News'in haberine göre, New York'ta geleceğin taksi modelinin belirlenmesi için açılan ihaleyi Japon otomobil üreticisi Nissan, NV200 minivan modeli ile kazandı. Yarışta finale Türkiye'den Karsan, ABD'den Ford Motor ve Japonya'dan Nissan kalmıştı.

Dün ABD basınında yer alan haberlerde, en iddialı şirket olan Karsan'ın elendiği ve kazananın Ford ile Nissan arasındaki yarış sonucunda belli olacağı belirtilmişti.

New York'taki taksilerin yenilenmesi için yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan şirket ile 10 yıllık anlaşma imzalanacak ve şirket, New York'ta sarı taksi satma hakına sahip olacak.

New York'da trafikte 13 bin 200 ticari taksi bulunuyor.

Dün ABD’nin New York Times gazetesi, Karsan’n New York şehri tarafından açılan şehirde kullanılacak yeni taksinin belirleneceği ihaleden elendiğini yazmış, haber ismi verilmeyen bir kaynağa dayandırılmıştı.

Haberde, “ABD pazarında deneyimli olmayan Türk şirketinin tasarlanan konsepti güvenilir bir şekilde icra edip edemeyeceği yönünde endişeleri dile getiren bir değerlendirmenin ardından red kararı alındı” denilmişti. Karsan tarafından haberlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise henüz kendilerine ulaşan bir resmi açıklama olmadığı belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim