• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Taksicilerden İsrail boykotu

Taksicilerden İsrail boykotu
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir tepki de taksicilerden geldi. İsrail firmalarını boykot etmek isteyen taksiciler, imza kampanyası başlattı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir tepki de taksicilerden geldi. İsrail firmalarını boykot etmek isteyen taksiciler, imza kampanyası başlattı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin Türkiye'nin tepkisi git gide büyüyor. Savaşın içindeki Gazzeliler için çeşitli yardım kampanyaları düzenlenirken, İsrail firmaları da boykot edilmeye devam ediliyor. İsrail firmalarını boykot etmek isteyen ticari taksiciler ise imza kampanyası başlattı. İlk etapta bin imzaya, kampanya sonunda ise 10 bin imzaya ulaşmayı hedefleyen taksiciler, hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İsrailli firmaların taksi ulaşımından elini çekmesini isteyen Türkiye Taksiciler Vakfı Başkanı Güneş Taş, "Vakfımızın düzenlemiş olduğu yemeğe de katılarak her ortamda taksici dostu olduğunu gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan başbakanlığı dönemindeki desteğini devam ettirmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta dile getirdiği İsrail'i boykot davetine biz de katılarak İstanbul taksicileri olarak İsrail'in bu soykırımına ortak olmak istemiyoruz. Toplanan imzaları randevu alarak bizzat cumhurbaşkanımıza da sunacağız" diye konuştu.

Sadece İstanbul'da 17 binden fazla kayıtlı taksi ve 2 milyar dolardan büyük bir pazar bulunduğuna dikkat çeken Güneş Taş, "Esnafımızın ve sektörün şartlarının iyileşmesi, teknolojik olarak yenilenmesi adına her çalışmaya desteğimizi veriyoruz. Yaşanan bunca zulmün arasında, oldubittiye getirilerek yıllık 2 milyar dolarlık sektörün İsrail'e hizmet etmesini hazmedemiyoruz. Taksici esnafımızdan gelen yoğun eleştiriler neticesinde imza kampanyası başlattık. Kampanyamıza toplumun her kesiminden destek alıyoruz" dedi.

"İMZALARI CUMHURBAŞKANINA SUNACAĞIZ"

Taksi duraklarının kampanyaya çok sıcak baktığını belirten Taş, "Kısa zamanda 10 bin imzaya ulaşmayı hedefliyoruz. İsrail'in yürekleri dağlayan zulmüne karşı taksici esnafı olarak protesto ve boykot hakkımızı kullanıyoruz. Demokratik yollarla en sert tepkiyi vermek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız taksici esnafının halinden anlayan birisi. Hem kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de sektörümüzün karşı karşıya kaldığı sıkıntıları anlatarak toplanan imzaları kendilerine sunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim