• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Taksilerde digital ödeme dönemi başlıyor

Taksilerde digital ödeme dönemi başlıyor
BiTaksi ve MasterCard işbirliği sayesinde, BiTaksi uygulaması üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde taksi çağırmanın yanı sıra, yolculuk ücreti kredi kartıyla ödenebiliyor.

 

BiTaksi ve MasterCard işbirliği sayesinde, BiTaksi uygulaması üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde taksi çağırmanın yanı sıra, yolculuk ücreti kredi kartıyla ödenebiliyor.
 
Türkiye’nin tek taksi çağırma uygulaması BiTaksi’de, MasterCard işbirliği ile taksi ödemeleri artık kredi kartıyla da yapılabilecek. Kredi kartlarını sisteme sadece bir kez tanıtan kullanıcılar, cüzdanlarını ceplerinden çıkarmadan tek tuşla taksi ücretini ödeyebilecekler. 
 
Ulaşımda Yeni Bir Dönem Başlıyor
 
Kullanıcıların nakit para taşıma, bozuk para arama derdine son veren BiTaksi uygulaması ile, yolculuk bitiminde sürücü tarafından girilen taksi ücreti, direkt olarak kullanıcıların akıllı telefonlarının ekranına onay için düşüyor. Tek dokunuşla onay tuşuna basan kullanıcılar, uygulamaya tanıttıkları kredi kartı ile ödemelerini gerçekleştirmiş oluyorlar. Taksi yolculuğu sonrası ödeme bir kaç saniyede gerçekleştirilebiliyor.
 
“Nakitsiz Dünya İçin Yeni Bir Adım”
 
BiTaksi işbirliği ile ilgili bilgi veren MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney “MasterCard olarak temel amacımız teknolojimizi ve uzmanlığımızı kullanarak elektronik ödemeleri her gün daha güvenli kolay ve hızlı hale getirmek. Bu amaçla, BiTaksi uygulaması ile taksilerde de dijital ödeme dönemini başlatarak, ulaşım alanında yaptığımız çalışmaları pekiştirmiş olduk. Sıkça telaffuz ettiğimiz 2023 yılında nakitsiz bir Türkiye vizyonunu gerçekleştirmek için tüketicilerin günlük hayatlarında sıklıkla yaptığı ödemelerde kredi ya da banka kartlarını kullanabiliyor olması büyük önem taşıyor” dedi.   
 
Kredi Kartı Geçen Tek Taksi
 
Kullanıcılar nerede olurlarsa olsunlar, en yakın taksiyi bulan ve yönlendiren uygulama BiTaksi, ücret hesaplama, kilometre bilgisi ve taksinin geliş süresini gösterme gibi özelliklerinin yanı sıra, yönlendirilen taksinin plakasını, sürücünün ismini ve telefon numarasını da bildiriyor. Türkiye’de bir ilk olarak sunulan BiTaksi uygulamasında taksi ücretinin kredi kartı ile ödenebilmesi de akıllı telefon kullanıcıları için büyük bir yenilik olarak sunuluyor. Kullanıcıların kart bilgileri BiTaksi uygulamasında tutulmuyor ve ödeme altyapısı MasterCard tarafından sağlanıyor. MasterCard'ın geliştirdiği platformla kredi kartıyla taksi ücreti ödeme kolaylığı sunan BiTaksi uygulamasında farklı markalı kredi kartları da geçerli olacak. Şu an sadece İstanbul’da hizmet veren BiTaksi, ileri dönemde diğer illere de yayılmayı hedefliyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim