• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Taksim civarındaki toplantılar iptal

Taksim civarındaki toplantılar iptal
İstanbul’da devam eden eylemler iş dünyasının programlarını da etkiledi. Birçok firma özellikle Taksim-Beşiktaş civarındaki basın toplantılarını, gerçekleşen protestolar sebebiyle iptal etti.
İstanbul’da devam eden eylemler iş dünyasının programlarını da etkiledi. Birçok firma özellikle Taksim-Beşiktaş civarındaki basın toplantılarını, gerçekleşen protestolar sebebiyle iptal etti.
 
Şirketler tarafından yapılan iptal duyurularında, devam eden olayların güvenlik sorunlarını beraberinde getirdiği belirtilerek, “Ulaşım, güvenlik sorunları ve organizasyonun yapılacağı mekânın olayların merkezine yakın olması dolayısıyla toplantımız ileri bir tarihe ertelendi.” açıklamasına yer verildi. Vestel, Media Markt, Nissan gibi ülkenin önde gelen birçok firmasının yanı sıra Türkiye Sigortalar Birliği gibi sektör kuruluşları da önemli toplantılarını ertelemek zorunda kaldı. Yarın düzenlenmesi planlanan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elman Abdullayev’in toplantısının da yapılan bir açıklamayla iptal edildiği duyuruldu. Art arda gelen iptal duyuruları arasında Çaykur ve PwC Küresel Çok Kanallı Perakendecilik Anketi ve Türkiye Sonuçları toplantısı da var. Ticari içerikli toplantıların yanı sıra birçok sosyal etkinlik de iptal edildi. Turkuazoo Akvaryum ve Sarıyer Belediyesi’nin 2. Çevre Günü kutlamaları da güvenlik endişesiyle iptal edildi. Ertelenen toplantılardan biri de Dördüncü Uluslararası İstanbul Opera Festivali ile ilgili basın toplantısı. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden yapılan, “Ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü durum nedeniyle, 4 Haziran günü gerçekleştirmeyi planladığımız Altın Pusula Ödül Törenimizi, başka bir tarihe erteleme kararı aldık” duyurusu ise çok manidar bulundu.
 
Öte yandan iş dünyası temsilcileri tarafından sağduyu çağrısı yapıldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, 
 
“Geleceğimize, hep birlikte sahip çıkmalı, duygusal, ötekileştiren tepkilerden uzaklaşıp sağduyulu davranmalıyız.” dedi. Eylemlerde en büyük zararı esnafın gördüğünü dile getiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken de, esnafın zararının acilen karşılanması gerektiğini kaydetti. Sağduyu çağrısı yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ise “Son birkaç gündür sürmekte olan toplumsal olaylar, endişe verici bir noktaya gelmeden başta devlet, hükümet, tüm siyasi partiler ve tüm sivil toplum örgütleri olmak üzere vatandaşlarımızın ortak sağduyusuyla sona erdirilmelidir.” denildi. 
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim