• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Taksim Meydanı Haziran'da kapatılacak

Taksim Meydanı Haziran'da kapatılacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim’deki çevre düzenleme çalışmalarına haziran ayında startın verileceğini belirterek, “Trafiği yeraltına almak suretiyle Taksim Meydanı'nı ön plana çıkartacağız” dedi.

Taksim Meydanı Haziran'da kapatılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim’deki çevre düzenleme çalışmalarına haziran ayında startın verileceğini belirterek, “Trafiği yeraltına almak suretiyle Taksim Meydanı'nı ön plana çıkartacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler'e 17 bin metrekarelik bir meydan kazandıracaklarını belirterek, bunun için 5,5 milyon liralık bir yatırım yapılacağını bildirdi.

Topbaş, Esenler'deki Dörtyol Meydanı'nda yapılacak düzenleme ve alt geçit projesi inşaatıyla ilgili incelemede bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Topbaş, bütün yerleşim alanlarında meydan oluşturma çalışması başlattıklarını belirterek, Esenler'e de seçim öncesi güzel bir meydan kazandırma çalışması yapacaklarını belirtti.

Yapılacak çalışmayla Esenler'in yaklaşık 17 bin metrekarelik bir meydana kavuşacağını söyleyen Topbaş, burada trafiğin de yer altına alınacağını bildirdi.

Bu çalışmalar kapsamında 21 derslikli okulun buradan kaldırılacağını ve yerine 60 derslikli, içinde konferans ve spor salonları olan yeni bir okul yapılacağını anlatan Topbaş, şöyle konuştu:

''Bölge halkının meydanı rahat kullanabilmesini sağlamak adına böyle bir adım attık. Daha önce trafikle iç içe, yoğun bir şekilde sıkıntı yaşanan Esenler'e bu rahatlığı getirmek gerekiyordu. Buna benzer diğer bölgelerde de meydan kazandırma çalışmalarımız var. Esenler'deki bu çalışma 5,5 milyon liralık bir yatırım. Altyapıdaki aktarmalar bitti. Pazartesi günü itibarıyla diğer çalışmalar başlayacak. Hazirana varmadan inşallah trafiği açacağız. Bu yıl da meydanı tamamlamış olacağız.''

ÜSKÜDAR TRAFİĞİNE BY-PASS

Bir gazetecinin, ''Yaklaşık 5,5 yıldır Marmaray Projesi nedeniyle bazı yerleri kapalı olan Üsküdar'da durum nedir?'' sorusunu Topbaş, şöyle cevapladı:

''Üsküdar'da çok ciddi bir meydan ortaya çıkacak. Marmaray'ın oradaki istasyonda arkeolojik çalışmalar nedeniyle maalesef kazı ve inşaat süresi uzadı. Mesela Çağlayan Meydanı'nı 6 ayda bitiriyoruz. Maalesef Üsküdar'da çalışma birkaç yıldan beri sürüyor ve 2013'e kadar sıkıntı olacak. Burada trafiği by-pass edecek bir düzenleme yapıyoruz. O çalışmayı devreye soktuğumuz zaman trafik sıkıntısı ortadan kalkacak. Burada ciddi anlamda bir trafik sıkıntısı var. Aynı şekilde Taksim'de, Haziranda çevre düzenlemesi çalışmasına başlamayı hedefliyoruz. Taksim'de trafiği yer altına almak suretiyle meydan anlayışını orada etkili olarak hissettirmek istiyoruz.''

Bir gazetecinin, ''Bayrampaşa Cezaevinin yerine lüks konut yapımıyla ilgili ne diyeceksiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine Kadir Topbaş, Bayrampaşa Cezaevi alanıyla ilgili üç aşamalı bir çalışma bulunduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığından, buranın ufak bir parçasının oradaki hastaneye ilave edilmesi yönünde talep geldiğini anlatan Topbaş, ''Bir bölge hastanesi yapılacak. Sağlık çok önemli. Onunla ilgili takas çalışmaları yapıyoruz. Diğer taraftan geri kalan ciddi bir bölümü halkın piknik yapabileceği ve dolaşabileceği, altında otoparkı olan bir bölge parkı haline getireceğiz. Ayrıca bir bölümünü de kendi içerisinde depremle ilgili bir transfer merkezi olarak kullanmayı hedefliyoruz. Buraya yeni konutlar yapılacak. Dün de Meclisimizden bu planlar geçti'' dedi.

Başkan Topbaş, meydan çalışmasıyla ilgili gazetecileri bilgilendirmesinin ardından Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile esnafı ziyaret etti ve vatandaşlara simit ile ayran ikram etti.

ESENLER MEYDAN PROJESİ

Çalışmalarına Aralıkta başlanan proje kapsamında, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Türk Telekom ve Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine ait altyapı tesisleri, alt geçit güzergahı dışına taşındı. Fore kazıkların yakında çakılmaya başlanacağı bölgeden geçen içme suyu hattı da alt geçidin dışına alınacak. Alt geçidin inşaatı ile tek yönlü trafik akışının olduğu İnönü ve İstanbul caddelerinin kesişme kısmında trafik yer altına alınarak, bölgedeki trafik sorununa köklü bir çözüm getirilmiş olacak.

Proje tamamlandığında, Atışalanı-Yıldız caddeleri ile İnönü ve İstanbul caddelerinin birleşiminde yer alan kısım araç trafiğine kapatılarak, ilçeye toplam 17 bin metrekarelik yayalaştırılmış bir alan kazandırılmış olacak. Esenler Dörtyol Meydanı'nda yapılacak çevre düzenlemesinin yanı sıra meydana ulaşım kolaylığı sağlamak amacıyla alt geçide otobüs durağı da konulacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim