• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Taksim projesi beklenileni karşılamadı

Taksim projesi beklenileni karşılamadı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın 'aslında meydanlarda ağaç olmaz' açıklamasıyla alevlenen meydan tartırması sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın 'aslında meydanlarda ağaç olmaz' açıklamasıyla alevlenen meydan tartırması sürüyor. Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması hakkında Birgün Gazetesi'nden Onur Erem 13 ayrıntıyı haberleştirdi. İşte tartışılan ve dikkat çeken 13 nokta.

 
1) Tarlabaşı’nda u dönüşü çilesi: Tarlabaşı Bulvarı’ndan gelerek tünele girmeden u dönüşü yapmak isteyenler için yapılan tek şeritli servis yolu önemli bir trafik sıkışıklığı yaratmış. Talimhane’den gelen 3 şeritli yolun doğrudan 90 derece açıyla bağlanarak sıkışıklık yarattığı bu yolu çok sayıda otobüs ve Taksim’deki sarı dolmuşların tümü kullanıyor. Burada U dönüşü nedeniyle 15 - 20 dakika trafikte kalınıyor.
 
2) Yenikapı yönünde 2 metrelik durak: Taksim’den Yenikapı yönüne giden otobüslerin geçtiği durakta yolculara beklemeleri için ayırılan durağın genişliği yaklaşık 2 metre. Bu dar alan özellikle yoğun saatlerde yolcuların sığamadığı bir hale dönüşürken yola taşan yayalar nedeniyle cebe giremeyen otobüsler yolu tıkıyor. Havalandırma kötü.
 
3) Şişli yönünde 60 metrelik durak: Taksim’den Şişli yönüne gidecek yolcuların beklemesi için ayrılan durak ise 60 metre genişliğinde
 
4) Şişli yönünde 1 metrelik yürüyen merdiven Merdivenin darlığı sorun yaratıyor
 
5) Beton zeminde yükseklik farkı: Yolun yeraltına alınmasıyla ortaya çıkan beton alanda önemli yükseklik farkları var.
 
6) Gezi Parkı’nın girişleri sorunlu: Gezi Parkı’nın Talimhane’ye bakan tarafındaki bölge insanlar tarafından parkın ana girişi gibi kullanılıyor, çevre düzenlemesi bozuldu.
 
7) Havalandırma Yapısı Meydanı: Araç tüneliyle birlikte meydanın en kritik noktalarından birine dev bir havalandırma yapısı kurulmuş
 
8) Kaldırımcık: Yayalaştırma projesi yayalara değil araçlara önem verdiği için araç tünelinin Tarlabaşı girişine kaldırım yapılmamış
 
9) Şişli yönünde de trafik sorunu: Gezi Parkı’nın hemen yanında Şişli’den gelen araçların u dönüşü yaptıkları servis yolu Tarlabaşı tarafındaki yoldan daha dar.
 
10) Otoyol bariyerleri ve anlamsız boşluklar Gezi Parkı’nın hemen yanındaki bu noktada çok sayıda otoyol bariyeri kullanılmış
 
11) Cumhuriyet Caddesi’ne iki kişinin yan yana yürüyemediği dar kaldırım
 
12) Elmadağ’a yapılan kavşak tasarımı kaosa davetiye çıkarıyor
 
13) Gezi Parkı'nda iki yakayı birleştiren köprü yeniden yapılmadı
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim