• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Tam 72 yıldır özlemle anıyoruz

Tam 72 yıldır özlemle anıyoruz
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 72. yılında tüm yurtta düzenlenecek törenlerle anılıyor.

Tam 72 yıldır özlemle anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ölümünün 72. yılında tüm yurtta düzenlenecek törenlerle anılıyor.

Ankara’daki ilk tören Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9'u 5 geçe, ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de yapılacak. Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önderliğindeki, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Anamuhalefet Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile bakanlar, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları, siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri ile askeri ve sivil erkan katılacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Büyük Ata’nın aramızdan ayrılış saati olan 09.05’de Anıtkabir’de mozoleye çelenk koyacak ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunacak. Saygı duruşu, askeri bandonun çalacağı İstiklal Marşının bitiminde sona erecek. Gül, daha sonra Anıtkabir Özel defterini imzalayacak. Anıtkabir, her 10 Kasım’da olduğu gibi, resmi törenlerin bitiminin ardından vatandaşların ziyaretine açılacak.

Ulus Atatürk Anıtı, Sıhhiye Zafer Anıtı ve Atatürk Orman Çiftliği Anıtları’nda da saat 09.05’de çelenk koyma törenleri yapılacak. Atatürk Anıtlarına, Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile diğer kurum ve kuruluşlarca konulacak çelenkler, ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak hazırlanacak, kurum ve kuruluş adına yetkili bir temsilci tarafından anıta konulması sağlanacak.

10 Kasım Salı günü bayraklar saat 09.05’ten güneşin batışına kadar yarıya indirilecek, Sivil Savunma Müdürlüğüne ait sirenler ve motorlu araç klaksonları 09.05’ten 09.07’ye kadar çalınacak.

GÜL VE ERDOĞAN ATATÜRK KÜLTÜR, DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU’NDA

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nca düzenlenen anma programına katılacaklar. Milli Kütüphane’de saat 10.00’da başlayacak törende, sırasıyla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birer konuşma yapacak.

DOLMABAHÇE’DEKİ TÖREN

Büyük Önder Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında da anılacak. Saat 09.05’te başlayacak törende, Ata’nın yatağına çiçekler konulacak, TBMM Başkanvekilince Dolmabahçe Özel Defteri imzalanacak.

Törenin ardından Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu oda, ziyaret etmek isteyen vatandaşlara açılacak.

ÜNİVERSİTELER ATA’YI ANIYOR

Ankara Üniversitesi Atatürk’ü ölümünün 72. yıldönümünde düzenleyeceği törenle anacak.

Üniversitenin, “Ulu Önder Atatürk'ü Anma Toplantısı”, saat 08.30’da Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Farabi Salonu’nda yapılacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayacak program, Ankara Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemal Taluğ'un konuşması ve Prof. Dr. Talat Halman'ın "Kendi Sözleriyle Yaşayan Atatürk" sunumuyla devam edecek.

Ankara Üniversitesi, aynı akşam Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü ile Devlet Konservatuarının birlikte düzenlediği “Türkiye Cumhuriyeti, Ezgilerin Cumhuriyeti” başlıklı müzik dinletisi ve tarih anlatısı da gerçekleştirecek.

TBB’DEN KONFERANS

Türkiye Barolar Birliği de Ulu Önder Atatürk’ü ölümünün 72. yılında anacak. Birlik, 10 Kasım günü saat 15.00’de “Ölümünün 72. Yıldönümünde Atatürk” başlıklı bir konferans düzenleyecek. Konferansta, Doç. Dr. Kemal Arı “Atatürk’ün Düşünce Dünyasında Halk ve Demokrasi” başlığıyla katılımcılara seslenecek. Program, Ankara Barosu Türk Sanat Musikisi Korosu Konseri ile devam edecek.

A.O.Ç’DE ‘SON VEDA’ SERGİSİ

Atatürk Orman Çiftliği(A.O.Ç) Müdürlüğü, Atatürk Haftası Etkinlikleri kapsamında, saat 14.00’de A.O.Ç Müze ve Sergi Salonu’nda “Son Veda” adlı fotoğraf sergisini törenle açacak. Sergide, çoğu ilk defa yayınlanacak Hanri Benazus Koleksiyonu’ndan 192 adet fotoğraf yer alacak. Sergi, Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı’nda vedasından, Anıtkabir’e nakline kadar geçen süreyi kronolojik olarak anlatan ve tarihe ışık tutan ender fotoğraflardan oluşuyor.

 
www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim