• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Tam otonom sürüşler başlıyor

Tam otonom sürüşler başlıyor
Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, 10 yıl içinde sürücüsüz araçların yollara çıkacağını belirterek, “Artık tam otonom sürüşler de başlıyor. Bu sürüş Bosch’un başlattığı bir terminoloji. Yani sürücüsüz araç. Tamamen aracın kendisini kontrol edip sürme

 

Kentteki bir otelde Bosch’un yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Young, teknoloji üreten bir firma olduklarını söyledi. Türkiye’de yaptıkları yatırımlar ve ihracat rakamları hakkında bilgi sunan Young, Bursa’nın da kendileri için çok önemli bir yer olduğunu belirterek, “Dünyada değişim var. Bunu yönetebilenler krize girmiyor. Geçen sene büyüdük, bu sene de büyümeye devam edeceğiz. İhracatımızın kayda değer kısmı Avrupa’ya gidiyor. Dünyadaki üretilen 5 dizel aracın bir tanesinin enjektörü Bursa’dan çıkıyor. Dünyanın tüm kıtalarına Bursa’dan ihracat yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bosch olarak 2023 hedeflerini benimsemiş durumda olduklarını ifade eden Young, şöyle devam etti: 
 
”Ülkenin toplam ihracatının yüzde 1′inin fazlasını biz yapıyoruz. Bu sene 1,5 milyar avro ihracat yapacağız. Ürettiğimiz üretim de niteliklidir. Bursa’da otomotiv biriminde 50 mühendis çalışıyor. Üretimimizle, aktarmamızla ülkenin hem 500 milyar dolarlık ihracatı hem ilk 10 ekonomi olma hedeflerine katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz.”
 
Gezi parkı olaylarının yatırımlarını ve cirolarını hiçbir şekilde etkilemediğini ifade eden Young, ”Ülkemizdeki son 6 haftadaki olayları dünya basınında yer aldı. Ancak burada bizim şirketimizin dışında olan bir konu olduğu için yorum yapmam doğru olmaz. Fakat bu olaylar yatırımlarımızı ve cirolarımızı etkilemedi. Bosch’un Türkiye’ye bakış açısını olumsuz bir şekilde etkilemedi” diye konuştu. Otomotik otomasyon üretim hatlarını Bursa’da yaptıklarını ifade eden Young, Almanya’nın dışında ilk defa ürünlerin üretileceği yeni fabrikanın yıl sonuna doğru Bursa’da açılışını yapacaklarını da kaydetti.
 
”10 yıl içinde sürücüsüz araçlar geliyor”
 
Otomatik park sistemlerinin hayatın parçası haline geleceğini bildiren Young, sürücüsüz araçların 10 yıl içinde yollarda olacağını anlattı. Otomatik park sistemleri çalışmalarının son denemelerinde olduğu bilgisini veren Young, 2014 sonu veya 2015 yılında bütün arabaların bu özelliği alabilecek hale geleceğini vurguladı. Sürücüsüz araçlar üzerinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Young, şöyle konuştu: ”Ehliyet almak çok kolay olacak. Artık tam otonom sürüşler de başlıyor. Bu sürüş Bosch’un başlattığı bir terminoloji. Yani sürücüsüz araç. Tamamen aracın kendisini kontrol edip sürme özelliğinden bahsediyoruz. Şu anda bu uygulamayı aracınızda 0-50 kilometre sürat için alabilirsiniz. Yoğun trafikte ‘dur-kalk’ uygulamalarında bu başladı. Buna ‘yarı otonom’ sürüş diyoruz. Her sene teknoloji geliştikçe araçlarda bu uygulamanın daha gelişmiş halini göreceğiz. Belli bir zaman sonra, o çok fazla uzak olmayacak. 10 yılın içinde araç artık tamamen etraftaki şartları sürekli kontrol edip, ani gelişmeleri kendini sürebilecek hale gelecek. Bir gün gelecek ki araçlarımız bize ihtiyaç olmadan kendilerini istediğimiz yere götürebilecek. Kazaları azaltmayı hedefliyoruz. Bu aynı zamanda birçok avantajı getirecek. Hayatımızı muazzam değiştirecek. Düşünün şoför olmadığımız zaman hayatımızda olan bazı şeyler olmayacak. Mesela trafik polisi olmayacak.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim