• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Tan Lojistik 15'inci yaşını kutladı

Tan Lojistik 15'inci yaşını kutladı
Lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalara gümrükleme ve acente hizmeti sunan Tan Lojistik kuruluşunun 15’inci yılını Maçka Andon da düzenlediği gece ile kutladı.

Tan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Tan ve Genel Müdür Caner Tan’ın ev sahipliğindeki geceye 32 ofiste görev yapan 142 personelin tamamı katıldı. 

Gecede bölge yöneticilerine günün anlam ve önemine binaen plaket takdim edildi. Sanatçı Sefa’nın sahne aldığı gecede davetliler gönüllerince eğlendi. 15’inci yıl pastasını ise Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Tan ve Genel Müdür Caner Tan birlikte kesti.

 

Tan Lojistik Genel Müdürü Caner Tan’ın konuşması aşağıdaki gibidir

 

Tan Lojistik 15 yıl önce bir hırsla ticari faaliyetlerine başladı. O dönemde bir firmada çalışıyordum ve o firmaya kızdım. Kızgınlıkla başlanan bir serüvendir. Tek başıma çıktığım bir yoldur. Bu sektöre girmemdeki en büyük etken ağabeyim Erkan Tan’dır. Bu sektörde uzun yıllardır çalışmaktadır.  Onunla birlikte bu sektöre girdik. İlk başladığımda ben ve bir personelim vardı. Şuanda 142 kişiye ulaştık. Bu bağlamda batkınızda Tan Lojistik ne yapar? Lojistik sektörüne katkıları nedir diye soracak olursanız; Tan Lojistik ismi gibi bir lojistik firması değildir. Daha çok gümrükleme hizmetleri ve acente hizmetleri sunan bir kuruluştur. Acentelik hizmetleri içerisinde aklınıza gelebilecek her türlü yani atıyorum lojistik firması Mersin, Adana’da olan bir firmanın İstanbul’da aracı bozulur bir şekilde destek çıkılır. Şoförün parası kalmaz bir şekilde destek çıkılır. Tabi bunlar bizim uzmanlık alanımız değil ama çalıştığımız firmayla bütünleşmenin ve bunun sonucunda doğan bir başarıdan yola çıktı. Bu vizyonumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Bugün baktığımız zaman  Tan Lojistik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve UND Yatırım A.Ş.’nin Türkiye’deki tek temsilcisi. Uluslara Teminat Sistemi TGS’nin Türkiye’deki tek temsilcisi aynı zamanda. 

 

Lojistik firmalarına ne gibi hizmetler sunuyoruz? Gümrükleme hizmeti. Gümrükle firma arasındaki köprü görevi bizim üzerimizden yürüyor ve firmaların talepleri doğrultusunda baktığımız zaman hangi yönde olursa olsun bir şekilde pozisyon alıp ona doğru hizmeti doğru zamanda üretmeyi her zaman kendimize görev edindik. Ona doğru orantıda baktınız zaman bu yolda ilerledik ve buralara geldik.

 

Kendi alanımızda aslında alanın bir ismi yok Türkiye’de. Acentenin yanında gümrükleme hizmeti de yaptığımız için bize Ulaştırma Bakanlığı’nın koymuş olduğu alfabenin bütün harfleri belki bir belge olarak çıkardı ulaştırma bakanlığı ama bizi pas geçti. Bize bir belge üretilmedi. Şuan Tan Lojistik olarak G belgesi üzerinden gidiyoruz. Gümrükleme acentelik hizmeti olarak ama bunun da dez avantajı var. Daha önce Ulaştırma yönetmeliği çıkmadan önce sınırsızdı fakat şuanda 10 firma ile sınırladılar. Bir tanesi mecburen yerli firma 9’u yabancı olabilir diyerekten sınırladılar. Biz tabi ki G belgemiz var 9 firma ile sınırlı mıyız? Değiliz. Türkiye’de şuanda bir numaradayız biz. Türkiye’nin en öncü firmaları Ekol, Galata, Türkspet, UPİ Gurup gibi yüzlerce firmanın işini yapıyoruz. Bunların içinde ayda bir veya iki tane işini yaptığımız veya bir bölgede yapıp bir bölgede yapmadığımız firmalar dahil değil. Bu boyutuyla batkımız zaman lojistik firmalarının yüzde 70’ine biz bir şekilde bir bölgede hizmet üretiyoruz. Bizim en büyük özelliğimiz Türkiye genelinde ofis ağını tamamen kurmuş durumdayız.

 

Bir merkez ve 31 ofis olmak üzere toplam 32 ofimiz var. Ofislerimiz lojistiğin ağırlık olduğu noktalarındadır. İzmir, Manisa, Mersin, Adana, İstanbul’un bütün bölgeleri, Çorlu, Çerkezköy, Kapıkule bütün bir kere çıkış kapılarının hepsinde ofislerimiz mevcut. Bunun dışında biz lojistik firmalarının dışında Petkim’in de Türkiye’ye ithalat yönünü yapmış olduğu bütün karayolu taşımalarında bütün tescil işlemleri bizim üzerimizden yürüyor. Nakliye ile uzaktan yakından alakamız yok fakat hangi nakliyeci ile gelirse gelsin Aliağa Petkim adına gelen bütün tesciller bizim üzerimizden geçiyor. 

 

Bizim aslında firma olarak baktığınız zaman herkes uzman olduğu alanda yürümek durumunda. Bizde bu bağlamda lojistiğe bulaşmayı düşünmüyoruz ama Türkiye’de kanunlar çok çabuk değişebiliyor. Bu bağlamda değiştiği zaman ilerde tabiî ki bir depolama, antrepo tarzında bir şeyler olabilir ama bu kesinlikle taşımacılık olmayacaktır. Çünkü bizim iştigal konumuz taşımacılar. Onlara hizmet veriyorsunuz ve taşıma hizmetine girdiğiniz zaman taşımacı firma sizden bir şekilde geri çekilecektir. Ama biz defoya da girmeyi düşünmüyoruz şuan için ama kanunlar gereği bir belge üretilir ve 5 bin metre kare bir deponuz olma şarkı konulur bu bağlamda bu yatırımı yapmaktan çekinmeyiz. 

 

Yurtdışı ile ilgili bir çalışmamız var. Şuanda Ar-Ge’sini yapıyoruz. İtalya Trieste Limanı’nda ofis açmayı planlıyoruz. TOBB – UND’nin vermiş olduğu yetkiyle limanlarda bu çalışmaları zaten yapıyoruz T1 ile. Bunların dışında beyanlar ve gümrükle olan bağlantıların tamamını biz yürütmek istiyoruz. Karşı tarafta bu araç Ro-Ro’ya binip Trieste’ye gittiği zaman aynı işlemler orda da oluyor. Bu bağlamda aracın hızlı bir şekilde limandan çıkması için aracı firma kumlanmaktansa direk Trieste’de, Tolon Limanı’nda şuan için hedeflerimiz bunlar. Oralara bu ofisleri kurum araçların gümrüklerden çıkmasını planlıyoruz.

 

Ufuk bir aksıklıkta 32 ofisimiz olduğu için anında müdahale ediyoruz ve gümrüklerle ilgili yaşanan sorunu anında çözüyoruz. Yani Kapıkule ve Hamzabeyli’de 7 gün 24 saat çalışan bir ekibim var. Vardiya ile sistemi ile çalışıyor. Bir sıkıntı çıktığı zaman firmayı aramak yerine çıkış gümrüğü halkalı ise Halkalı şubemizi arıyor ve oradaki personelimiz devreye girerek sorun çözülüyor.

 

1.20121224173330.jpg

 
3.20121224173347.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim