• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Taner Yıldız: Biz MÜSİAD'la ile büyüdük

Taner Yıldız: Biz MÜSİAD'la ile büyüdük
MÜSİAD'ın düzenlediği iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, 'Biz MÜSİAD ile büyüdük' diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, siyasal istikrarının devamına dikkat çekti.

MÜSİAD'ın düzenlediği iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, 'Biz MÜSİAD ile büyüdük' diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, siyasal istikrarının devamına dikkat çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir ülkede siyasi istikrarın sürdürülebilirliğinden daha kıymetli bir kalem daha olmadığını belirterek, ''O yüzden 2023 hedeflerinde Türkiye'nin GSYH'nın en az yine 3 katına ve enerjisinin bulunduğu noktayla ilgili tam 2 katına çıkarma çalışmaları devam ediyor'' dedi.

Yıldız, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bir ülkenin idaresine konulan iradenin, sivil toplum örgütleriyle idare ediliyor olmasının kendileri için son derece önemli olduğunu kaydetti.

Kendilerinin MÜSİAD ile büyüdüğünü ve bütün raporlarda, sunumlarda ülkenin idare edilebilmesiyle ilgili birçok tavsiyeler aldıklarını ifade eden Yıldız, bu tavsiyelerin ışığı altında Türkiye'nin son 10 yılda büyük mesafeler katettiğini söyledi.

''Enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha fazla büyüyor''

Yıldız, Türkiye'nin şu anda büyüme rakamlarının tartışıldığını anlatarak, şunları aktardı:

''Global krizin en az hasarla atlatılabilmesini teminen teknik, idari ve sosyal birçok önlemler alındı. Hamdolsun, ülkemiz hızla büyümesine devam ediyor. MÜSİAD'ın her seçimde kendini yeniliyor olması gibi ülkenin de daha ileriye götürülebilecek bir yapı içerisinde ortaya koyabileceği çok fazla konu var. Dünya büyüyor ama Türkiye dünyanın büyüme hızından daha fazla büyüyor. Türkiye'miz büyüyor ama enerji sektörü Türkiye'nin büyüme hızından daha fazla büyüyor.

Geçtiğimiz 2011 yılı Haziran ayına göre 2012 Haziran ayı yüzde 11,8'lik büyümeye karşılık geldi. Şu anda Türkiye'de enerji sektörü yüzde 10'ların üzerinde büyümeye devam ediyor. Bu ay tüketim eğrilerine baktığımızda son 3 hafta içerisinde 4 defa kendini yenileyen ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarını bulan bir merhaleye geldik. Hala arzımız talebimizden daha fazla.

Başbakanımızın bu ülkenin tüm sektörlerin başına konması gereken siyasi istikrarın sürdürülebilirliğini teminen, hangi sektör olursa olsun o ülkenin siyasi istikrarının büyüklüğü, bütün sektörlerin büyüklüğünden daha fazladır. Siyasi istikrarın sürdürülebilirliğinden daha kıymetli bir kalem daha yoktur. O yüzde 2023 hedeflerinde Türkiye'nin GSYH'nın en az yine 3 katına ve enerjisinin bulunduğu noktayla ilgili tam 2 katına çıkarma çalışmaları devam ediyor.''

''Türkiye beyni, zihni, vicdanı, basireti ve ferasetiyle büyüyor''

Yıldız, hiçbir zaman bıkkınlığa, durgunluğa kapılmaya gerek olmadığını dile getirerek, ''İster özel sektörde olalım ister kamuda... Türkiye'nin gelişmesine ve ilerlemesine mutlaka bir katkı ortaya koymamız lazım. Türkiye yalnızca ekonomisi, idaresi, siyasetiyle değil, beyni, zihni, vicdanı, basireti ve ferasetiyle büyüyor. Hiçbir obez büyümeye gerek kalmaksızın büyüyor'' diye konuştu.

Çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakmak adına hep beraber gayret edileceğini belirten Yıldız, Türkiye'nin gelişmesine şu ana kadar katkıda bulunan bütün MÜSİAD'lılara teşekkürlerini iletti.

Diğer konuşmacılar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu da, Ramazan ayını zengin-fakir bütün Müslümanlar'ın birlikte oruç tuttuğu, manevi değerlere yaklaştığı, inançlarına sarıldığı ve mana dolu bir iklim olarak tanımlayarak, ''Rabbim bu ayın sonunda hepimizi kurtuluşa erenlerden eylesin'' dedi.

Kavranoğlu, kendisinin de MÜSİAD'ın içinden gelen biri olduğunu belirterek, MÜSİAD'ın, Anadolu insanının Türkiye ekonomisine katkı yapmasının bir sembolü olduğunu söyledi.

''Bütün insanlık için neler yapılabileceğini düşünmeliyiz''

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, Ramazan'ın, aynı zamanda hatalarla yüzleşme, kusurlardan arınma demek olduğunu belirterek, ''İyiliği, barışı, güzelliği paylaştığımız bir hayatı, bir sistemi, adaletle, merhametle, şefkatle kurmamız ve geliştirmemiz gerekiyor'' dedi.

Olpak, Somali, Myanmar, Suriye gibi yeryüzünde bir çok dertli ülke ve topluluk olduğunu söyleyerek, ''Kendi halimize şükrederken, bütün insanlık için esenlik ve barış adına neler yapılabileceğini, bir kere daha düşünmeliyiz'' diye konuştu.

Büyük iftar programlarına öncülük etmiş bir kurum olarak MÜSİAD'ın insanların bir araya gelmesine, Ramazan ikliminin insanlara aktarılmasına, ruhani bir atmosferin paylaşılmasına ve sosyal bir kaynaşmanın yansımasına katkı sağladığını ifade eden Olpak, Türkiye'nin son 10 yılda birçok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini, gerek ekonomide, gerekse politik alanda birçok eşiğin aşıldığını, ancak bugünlere de kolay gelinmediğini anlattı.

Olpak, bu zorlukların da bilinciyle, her kişi ve kurumun geldiği noktayla yetinmemesi gerektiğini aktararak, ''Kişi ve kurumlar rehavete kapılmamalı, kendini yenilemeli, gelişmelere ayak uydurulmalı'' dedi.

-''Pekin, Washington, Cidde, Brüksel ve Addis Ababa'ya ofis açmayı planlıyoruz''-

İçeride teşkilat yapılarını güçlendirirken, uluslararası etkilerini daha fazla artırmak için de çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren Olpak, şunları kaydetti:

''Mevcut irtibat noktalarımızın yanı sıra Amerika, Pasifik, Avrupa, Kuzey Afrika, Sahra Altı ve Orta Asya olmak üzere 6 öncelikli bölgede çalışmalarımızı yoğunlukla yürüteceğiz. Bu doğrultuda, Pekin, Washington, Cidde, Brüksel ve Addis Ababa gibi noktalarda ofisler açmayı planlıyoruz. Bunun ilk adımını atarak, ABD için irtibat noktamızı belirledik. Diğer bölgelerle ilgili çalışmalarımızı da hızlandırıyoruz.

Ülkemizin hak ettiği konuma gelebilmesi, insanımızın temel hak ve özgürlüklerini, ekonomisi ve demokrasisi istikrar içinde, müreffeh bir Türkiye'de yaşayabilmesi adına, bundan sonra da yorulmadan çalışmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.''

Bu arada iftara, İMKB Başkanı İbrahim Turhan, THY Genel Müdürü Temel Kotil, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş'ın yanı sıra MÜSİAD üyeleri katıldı.

Öte yandan konuşmaların ardından Bakan Yıldız'a, katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim