• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Tarihi İnkılap Vapuru'na otel için kat çıkıldı

Tarihi İnkılap Vapuru'na otel için kat çıkıldı
Yalova Belediyesi’nin, Atalaylar Turizm’e ihale ile 22 yıllığına verdiği İnkılap Vapuru’nun otele dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Tarihi İnkılap Vapuru'na kat çıkıldı

Yalova Belediyesi’nin, Atalaylar Turizm’e ihale ile 22 yıllığına verdiği İnkılap Vapuru’nun otele dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

Şirket tarafından vapura kat çıkılması ise hem geminin alınmasını sağlayan eski Belediye Başkanı AK Parti’li Barbaros Binicioğlu’nun hem de vatandaşların tepkisine neden oldu. Yalova’da bir önceki dönem Belediye Başkanlığı yapan Barbaros Binicioğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 25 bin dolara satın alarak Yalova’ya getirttiği ’İnkılap’ vapuru, restoran veya otel olarak kullanılması için 22 yıllığına Atalaylar Turizm’e ihale edildi. İhalenin ardından otel yapmayı planlayan şirket yetkilileri, İnkılap Vapuru’na kat çıktı. Bunun üzerine duruma eski Başkan Barbaros Binicioğlu tepki göstererek, vapurun orijinalliğinin korunması gerektiğini belirtti.

Vapurda yapılan kat artışı ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na ve Yalova Valiliği’ne suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Binicioğlu’na vatandaşlar da destek verdi. Vapurda yapılan çalışmaların, vapuru gecekondu görüntüsüne büründürdüğünü söyleyen vatandaşlar, "Vapur, vapur olmaktan çıkmış durumda. Adeta gecekonduya benziyor. Çok katlı değil de daha farklı değerlendirilebilirdi. Daha kalıcı bir eser bekliyorduk. İçerisinde nelerin olacağı açıkça belirtilmiyor. Kamuoyuyla paylaşılmıyor. En son otel olacağı şeklinde bir duyum aldık. Ne olacaksa işletmeci ya da belediyenin bunu kamuoyuyla açıkça paylaşmalı" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim