• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tarros Denizcilik müşterilere tanıtıldı

Tarros Denizcilik müşterilere tanıtıldı
Arkas ve İtalya'nın güçlü armatörlerinden Tarros S.P.A., Türkiye'de 30 yıldır sürdürdükleri başarılı işbirliklerini büyüyen iş hacmi sonucunda ortaklığa dönüştürdü.

Tarros Denizcilik müşterilere tanıtıldı

Arkas ve İtalya'nın güçlü armatörlerinden Tarros S.P.A., Türkiye'de 30 yıldır sürdürdükleri başarılı işbirliklerini büyüyen iş hacmi sonucunda ortaklığa dönüştürdü.

Dünyanın önde gelen armatörleri ile uzun yıllara dayanan ortaklık ve temsilcilik ilişkilerini sürdüren Arkas, 2011 yılının başında yabancı ortaklık ile kurduğu şirketler arasına Tarros Denizcilik ve Nakliyat A.Ş'yi de ekledi. Tarros Denizcilik ve Nakliyat, 10 Mart Perşembe günü İstanbul'da yapılan bir davetle tanıtıldı. Davete Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas, Tarros S.P.A. Başkanı Alberto Musso ve Tarros Denizcilik Genel Müdürü Murat Denizeri ev sahipliği yaptı. Türkiye ile İtalya arasında konteynerle taşınan ihracat-ithalat yük miktarının yükselen bir seyir izlemesi ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi tarafların ortaklık kararına zemin oluşturdu. Türkiye ve İtalya arasında 2009 ve 2010 yılları karşılaştırıldığında, konteynerle taşınan yük miktarının yüzde 16 artış gösterdiği görülüyor. 2011 yılında da aynı oranda artış olması öngörülüyor. Diğer yandan iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat yüklerinin yüzde 30'unun konteynerle taşınması nedeniyle konteyner pazarının da büyümesi bekleniyor.

Bernard Arcas davette yaptığı konuşmada “Arkas, kurulduğu günden bu yana Türk denizcilik ve taşımacılık sektöründe öncü rol oynadı. Türk denizcilik sektörünün gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında hak ettiği potansiyele ulaşması için çalışıyoruz. Tarros S.P.A.185 yıllık deneyimi, liman işletmesi ve lojistik organizasyonu ile İtalya'nın en güçlü armatörlerinden biri. 30 yıldır yerel ve uluslararası deneyimlerimizi birleştirerek başarılı bir işbirliği sürdürmemiz nedeniyle acenteliğini yürüttüğümüz Tarros ile bu yılın başında ortaklığa imza attık. Tarros'un Türkiye'ye verdiği önemin bir göstergesi olarak kabul edilen bu ortaklık sonucu kurduğumuz yeni şirketimiz Tarros Denizcilik ile Akdeniz ve Kuzey Afrika'ya konteyner taşımacılığı yapacağız. Deneyimli ekibimiz ve kalite odaklı hizmet anlayışımız sayesinde Tarros Denizcilik'in hizmet verdiği pazarlarda konteyner taşımacılığında daha fazla söz sahibi olmasını hedefliyoruz” dedi.

Tarros Yönetim Kurulu Başkanı Alberto Musso ise yaptığı konuşmada; ”Tarros'un tarihindeki bu yeni aşamadan gerçekten gurur duyuyorum. Tarros Denizcilik şirketinin kurulması, Arkas ile Tarros'un 30 yıllık işbirliğinin mutlu sonla tamamlanmasıdır. Tarros olarak faaliyetlerimizin en başından beri Akdeniz'e odaklandık ve bizim için Türkiye bu bölgedeki en önemli ülke. Arkas ortaklığıyla kurduğumuz şirketimiz ile Akdeniz'deki acentelik ağımızı tamamlamış oluyoruz. Hizmet verdiğimiz her ülkede Tarros marka adıyla acentelik kuruyoruz.” dedi.

Şirketin faaliyetleri ile ilgili olarak davetlileri bilgilendiren Tarros Denizcilik Genel Müdürü Murat Denizeri, “Tarros Denizcilik Vento Di Bora ve Vento Di Aliseo isimli iki konteyner gemisi ile İtalya'nın Salerno, Cenova ve La Spezia limanlarından İstanbul, Gemlik, Gebze ve İzmir'e haftalık düzenli servis verecek. Gemilerimizin toplam taşıma kapasitesi 2.442 TEU. Haftalık düzenli servislerle Türkiye İtalya arasındaki ticaret yükünü taşıyabilecek kapasitedeyiz. Mersin limanına ise Tarros Denizcilik çalışanları ve müşterileri haftalık feeder gemileri ile servis sağlayacağız. Şirketimiz düzenli servislerin yanı sıra proje taşımaları da yapacak”dedi. Tarros Denizcilik İzmir merkez olmak üzere İstanbul ve Bursa'daki iki şubesiyle faaliyet gösterecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim