• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tarsus'taki uçak kazasıyla ilgili son durum

Tarsus'taki uçak kazasıyla ilgili son durum
Mersin'in Tarsus ilçesinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucu ölen pilotun cenazesi Ankara'ya gönderildi. Yaralanan öğrenci pilot adayı Seyit Topal'ın tedavisi ise sürüyor.

 

Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan kalktıktan bir süre sonra Tarsus ilçesine bağlı Camilimanda ile Çamtepe köyü yakınlarında bir narenciye bahçesine düşen Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi'ne ait Cessna tipi eğitim uçağında yaşamını yitiren eğitmen pilot Murat Can'ın cenazesine, Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı.
 
Murat Can'ın cenazesini almaya gelen Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi eğitmen pilotlarından Alişan Koçkaya, kazaya ilgili incelemenin sürdüğünü söyledi.
 
Kazadan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Koçkaya, ''Evli ve iki çocuk babası olan Murat Koç, Türk Hava Kuvvetleri'nden 2011 yılının Ağustos ayında yarbay rütbesiyle emekli olmuştu. Bizde ise 1,5 yıldır eğitmen pilot olarak görev yapıyordu. 26 yıl savaş uçağı pilotluğu yapan Murat Koç, ekipte bulunan diğer arkadaşlarımızla kış mevsimi nedeniyle Adana'da görev yapıyordu. Cenazesi, Ankara'da toprağa verilecek. Kazadan yaralı olarak kurtulan Seyit Topal ise bizde 2 yıldır eğitim görüyordu'' dedi.
 
Adli Tıp Kurumu'na gelen Türk Hava Kurumu Uçuş Eğitim Okul Müdürü Elif Ünal'ın da, yaşamını yitiren ve üzerinde ismi yazan Murat Koç'un pilot montunu giydiği gözlendi.
 
Murat Koç'un cenazesi, yapılan işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.
 
Kazadan yaralı olarak kurtulan öğrenci pilot adayı Seyit Topal'ın (29) tedavisi ise Tarsus Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam ediyor.
 
Göğüs Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Osman Koçyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayati tehlikeyi atlatan Topal'ın acil servisteki ilk müdahaleden sonra yoğun bakımda gözlem altında alındığını bildirdi.
 
Bazı pilot ve pilot adayı öğrenciler de hastaneye gelerek Topal'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim