• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Taşeron Karayolları işçileri taleplerini dile getirdi

Taşeron Karayolları işçileri taleplerini dile getirdi
Karayolları Cizre 95. Şube Şefliği bünyesinde çalışan ve kadro bekleyen Yol-İş sendikasına bağlı 62 taşeron işçi, basın açıklaması yaparak kadro taleplerini dile getirdiler.

Karayolu işçilerinden Sabit Yural:”Karayollarında çalışan taşeron işçiler, yargı kararının uygulanarak kendilerine kadro verilmesini bekliyor” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Yural, karayollarında çalışan taşeron işçilerin tüm sektörlerde çalışan işçiler gibi taşeron köleliğinden kurtularak güvenceli bir şekilde çalışmak istediklerini söyledi. Yural, çalışma hayatında bir çok sorunun olduğunu ve bu sorunların başında giderek yaygınlaşan taşeron işçi sorunu olduğunu savunarak, ülkede bir milyonu kamu sektöründe olmak üzere 2.5 milyondan fazla taşeron işçi bulunduğunu belirtti.

Karayollarında çalışan işçi sayısının 10 binin üstüne çıkarak kadrolu işçi sayısını geçtiğini ifade eden Yural,”Mahkemeler bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işverenin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna dair karar vermiş, Yargıtay 9.Hukuk Dairesi de mahkeme kararını onaylamıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Taleplerini sıralayan Yural, şunları kaydetti:

“Karayollarında çalışan taşeron işçileri yargı kararının uygulanmasını, kadro verilmesini bekliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Türkiye Yol-İş Sendikası çalışmalarını tamamlamış, mutabakat sağlanmıştır. Buna rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunu çözmeye yanaşmamaktadır.”

İşçiler yapılan basın açıklamasından sonra dağıldı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim