• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

'Taşerona iş vermek suç mu kardeşim'

'Taşerona iş vermek suç mu kardeşim'
Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yüksek Hızlı Tren ihaleleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmada adının geçmesiyle ilgili olarak, "Verilemeyecek bir gram hesabımız yoktur" dedi

Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Yüksek Hızlı Tren ihaleleriyle ilgili yürüttüğü soruşturmada adının geçmesiyle ilgili olarak, "Taşerona iş vermek suç mudur kardeşim? Kime istersem ona iş veririm. Bu beni ilgilendirir. Verilemeyecek bir gram hesabımız yoktur" dedi.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturmada Ankara-İstanbul YHT Projesinin 2. etabında  Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaatın da yer aldığı ortak girişimin TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın talimatları doğrultusunda taşeron firmalara işler verdikleri ve demiryolu rantını paylaştıkları iddiası yer aldı.
 
Bu iddialar üzerine aradığımız Mehmet Cengiz, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "İnşaat şirketimin yıllık cirosu 1.2 milyar dolar, 25 bin çalışanım var. Cengiz Holding olarak ise yıllık ciromuz 6 milyar dolara yaklaşıyor. Ne yapmışım, birine taşeron iş vermişim. Taşeron iş vermek suç mudur kardeşim? Verilmeyecek bir gram hesabımız yoktur. Neymiş taşerona 1 milyon liralık iş vermişim. Verilmişse verilmiştir. Bu beni ilgilendirir. Kime istersem ona veririm."
 
45 MİLYON DOLARLIK JETİN İLK MÜŞTERİSİ OLDU
 
Mehmet Cengiz ismi kamuoyunda en son özel jet alımıyla dikkat çekmişti. Dassault'un uzun mesafeleri duraksız uçabilen yeni modeli,  Falcon 5X isimli özel jetin Türkiye'den ilk müşterisi Mehmet Cengiz olmuştu.
 
6 MİLYAR DOLARLIK CİROYU YÖNETİYOR
 
Rizeli işadamı Mehmet Cengiz, 1980’de altyapı, taahhüt işleriyle başladığı iş yaşamını 1990'larda turizm yatırımlarıyla devam etti. 2004 yılında da Eti Bakır A.Ş.’yi ardından Eti Alüminyum’u alarak madencilik sektörüne adım attı. Bugün inşaat, turizm, madencilik, enerji, sigorta ve havacılık sektörlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.
 
Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akdeniz, Uludağ ve Çamlıbel elektrik dağıtım şirketinin de sahibi. Limak ve Kolin'in yanı sıra Kanyon ve MaPa ile birlikte 3. Havalimanı ihalesini de kazanmıştı. Yine üç ortak Akşam Gazetesi, SkyTürk360 ile radyo ve dergileri 60 milyon dolara alacaklarını açıklamış ancak daha sonra bundan vazgeçmişlerdi.
 
Kaynak - Hürriyet
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim