• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Taşımacılar için zor günler kapıda

Taşımacılar için zor günler kapıda
22 Mart 2010 tarihinden bugüne kadar tam 230 gündür Türkiye’de 1 (bir) kişi bile ADR ehliyeti alamadı ve firmaların ADR ehliyeti olan şoför sayısı her geçen gün azaldı.

Taşımacılar için zor günler kapıda 

22 Mart 2010 tarihinden bugüne kadar tam 230 gündür Türkiye’de 1 (bir) kişi bile ADR ehliyeti alamadı ve firmaların ADR ehliyeti olan şoför sayısı her geçen gün azaldı.

22 Mart 2010’dan sonra Türkiye’nin ADR Konvansiyona taraf olması ile ADR eğitimleri ve sınavlar durmuştu. Aradan tam 230 gün yani 7.5 ay geçti. Bu geçen süre zarfında Türkiye’de ADR Ehliyeti alan ya da yenileyen tek bir sürücü bile olmadı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın sürece hazırlıksız yakalanması nedeniyle oluşan sorunlar ihracatçı ve nakliyecileri zor duruma düşürdü. ADR ehliyetlerinin süresi biten sürücüler direksiyona geçemeyince, Türk taşımacısı gümrük sorunları yaşamayan, vize sorunları olmayan, günlerce sınır kapılarında beklemeyen AB üyesi ile rekabet etmeye çalışırken bir de ADR’siz sürücüler nedeniyle rakiplerine karşı pozisyonlarını kaybetme riski ile karşı karşıya kaldı.

Ağustos 2010’da eğitim, Aralık'ta sınav, Ocak 2011’de ehliyet!

ADR eğitimleri sertifika onay kurumu Ulaştırma Bakanlığı olarak belirlendikten sonra bu yılın Ağustos ayında başlamıştı. O tarihten bugüne sayıları 1000’i geçen sürücüler 25 Aralık tarihinde sınava girecek. Ancak sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı, ADR ehliyetlerinin ne zaman verileceği hala karanlıkta. Sürücüler en iyi ihtimalle belgelerini Ocak 2011’de alabilecek. Tabii yurtdışında seferde değillerse girecekleri sınavda aradan geçen 8 ayda eğitimlerde aldıkları bilgileri unutmayarak sınavı başarı ile geçebilirlerse…

Çözüm…

ADR’siz sürücü sorunu yaşaması an meselesi haline gelen Türk nakliyecisi var olan sorunlarına bir de bunun eklenmemesi için “Eğitime katılacak sürücü isimlerinin elektronik ortamda veya yazı ile eğitim başlamadan (5 gün şartı olmaksızın) Ulaştırma Bakanlığı’na bildirilme ve eğitime katılan sürücülerin eğitim sonunda sınava girebilme hakkının verilmesi.”ni istiyor. Sınav sonrasında da geçmişte olduğu gibi bir hafta içinde sürücünsün ADR sertifikasının hazırlanması ve sürücünün anında direksiyona geçmesi uluslararası nakliyecilerin en büyük isteği…

tasimacilar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim