• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Taşımacılık sektörünün kalbi Leipzig'de attı

Taşımacılık sektörünün kalbi Leipzig'de attı
Her yıl taşımacılık sektörünün tüm aktörlerini bir araya getiren "Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF)" Almanya'da gerçekleştirildi. Foruma katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Türk heyeti ile birlikte temaslarda bulundu.
Her yıl taşımacılık sektörünün tüm aktörlerini bir araya getiren "Uluslararası Taşımacılık Forumu (ITF)" bu yıl 22-24 Mayıs 2013 tarihlerinde yine birçok ülkeden kamu ve özel sektör katılımı ile Almanya Leipzig'de gerçekleştirildi.
 
Forum her sene farklı bir konu başlığı altında topladığı katılımcıları ile 3 gün boyunca seminerler ve paneller düzenlerken, bu esnada katılımcı ülkelerin Ulaştırma Bakanları ise yuvarlak masa toplantılarında bir araya gelerek ülkeler arası işbirliklerinin güçlendirilmesi için mesailerini harcadı.
 
“Taşımacılığın Fonlanması” başlığında gerçekleştirilen bu yılki forumda ise yine en aktif ülke, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Başkanlığında olan Türk heyetiydi. Türkiye’nin son günlerdeki iki ana gündem maddesinin muhatapları Avusturya ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanlıkları da forumdaydı.
 
Ro-La Sorununu Foruma Taşındı
 
UND tarafından özel olarak bu Forumda dağıtılmak üzere hazırlanan "Avusturya’nın Türk araçlarına uyguladığı haksiz Ro-La zorunluluğunu" içerikli broşürler bilgilendirme amaçlı olarak İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ve İcra Kurulu Üyesi Meriç Katman tarafından başta Almanya, Norveç ve Bulgaristan Ulaştırma Bakanları olmak üzere Forumun tüm katılımcılarına dağıtıldı. Bakan Binali Yıldırım, Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın ile birlikte Avusturya Geçiş Problemi'nin çözümü için Alman Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer ve Müsteşarından destek sözü aldı.
 
Avusturya Ulaştırma Bakanlığı ile Görüşüldü
 
Bakan Yıldırım’ın da her fırsatta bu haksızlığı dile getirmesi ile birlikte Avusturya Ulaştırma Bakanlığı heyetine tepki ulaştırıldı. Bu tepki sonrasında Müsteşar Talat Aydın  Avusturya Ulaştırma Bakanı ile görüşerek Türk taşımacılarına yapılan bu ayrımcılığın asla kabul edilebilir olmadığının altını çizdi. Bir an evvel bu haksızlığın son bulması çağrısında bulundu.
 
 
Bulgar sınır kapıları görüşüldü
 
Özellikle son günlerde gittikçe tırmanan Bulgaristan sorunu da Türk heyetinin başlıca gündemiydi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığını ortak çalışmaları neticesinde yabancı plakalı araçlara uygulanan kontrollerin etkinleştirilmesi  Bulgar taşımacıların tepkisine neden olmuştu. Sonuç olarak da Bulgarlar Türkiye’nin Avrupa Birliğine acılan kapılarından Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarını kapatarak tüm TIR kamyonlarının geçişini engellemişti. Bulgar taşımacıların ikili taşıma adı altında aslında ülkemiz yükünü alarak başka ülkelere taşıma yaptığını ve her geçen gün 3. ülke taşıma payını artırdığını tespit eden Türkiye, bu kontrollere devam edeceğini açıklamış ve 28 Mayısa kadar bir geçiş süresi tanımıştı.
 
Türk ve Bulgar Bakanlar bir araya geldi
 
Türkiye ile Bulgaristan arasında yaşanan bu sorunu görüşmek üzere iki ülke bakanı da bir araya geldi. Her iki Bakan tarafından İkili ve 3. ülke taşımaları ile UBAK izin belgesi kullanımına ilişkin teknik konuların görüşülerek çözüme kavuşturulabilmesi amacıyla 28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’da bir toplantı yapılması görüşüldü.
 
und1.jpg
 
und3.jpg
 
und2.jpg
 
und4.jpg
 
und5.jpg
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim