• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Taşkınlık yapan yolcuya havada müdahale

Taşkınlık yapan yolcuya havada müdahale
Kore Havayolları’nın Seul-İstanbul seferini yapan uçağında sigara içmek isteyen ve taşkınlık yapan yolcu, elektroşok cihazıyla Türk kaptan pilot tarafından etkisiz hale getirildi.

Taşkınlık yapan yolcuya havada müdahale

Kore Havayolları’nın Seul-İstanbul seferini yapan Boeing 777 tipi uçağında, dün, kalkıştan yaklaşık 6 saat sonra ilginç bir olay yaşandı.

DHA'nın haberine göre; Avustralya’da yaşayan ve Seul aktarmalı İstanbul’a gelen Alpaslan T. (35), sigara içmek istedi. Kabin ekibi, Alpaslan T.’ye müdahale etti. Buna sinirlenen Alpaslan T., kabin ekibindekileri önce sözle sonra da elle taciz etti. Kabin ekibi durumu kokpitteki pilotlara bildirdi. Uçağın Türk kaptan pilotu, Alpaslan T. ile konuşmak üzere kokpitten çıktı.

Bu sırada Alpaslan T.’nin oturduğu koltuğun önünde bulunan koltuklardaki yolcular ön tarafa kaydırıldı. Böylece Alpaslan T. diğer yolculardan ayrıldı. Kaptanın bütün uyarılarına rağmen sakinleşmeyen ve kendisine daha çok içki getirilmesini isteyen Alpaslan T., uçağın arka tarafında bulunan mutfak bölümüne alındı. Alpaslan T., burada da sakinleşmedi ve kendisi ile konuşmaya çalışan Türk pilota saldırdı. Pilot da uçakta bulunan elektroşok cihazı ile Alpaslan T.’yi etkisiz hale getirdi.

Oturduğu koltuğa bağlanan Alpaslan T., uçak İstanbul’a iniş yapana kadar yaklaşık 4 saat bu şekilde seyahat etmek zorunda kaldı. Uçak dün saat 18.30’da Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Polisler tarafından uçaktan indirilen Alpaslan T., Atatürk Havalimanı Karakolu’na götürüldü.

EKİP ŞİKAYETÇİ OLDU

Kore Havayolları’nın kokpit ve kabin ekibi "uçuş güvenliğini tehlikeye attığı" suçlaması ile Alpaslan T. hakkında şikayetçi oldu. Gece karakolda tutulan Alpaslan T., sabah Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılık, Alpaslan T.’yi şizofren olduğu iddiasıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti.

11 EYLÜL SALDIRILARINDAN SONRA 

11 Eylül saldırılarının ardından bazı havayollarına ait uçaklarda elektroşok cihazları bulundurulmaya başlandı. Cihaz, yüksek elektrik akımı vererek saldırganı kısa süreleri bilinç kaybına yaşamasını sağlıyor. Bu tür durumlarda yolcu bayıltıldıktan sonra bağlanarak etkisiz hale getiriliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim