• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Taşucu Limanı yatçıların buluşma adresi oldu

Taşucu Limanı yatçıların buluşma adresi oldu
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki yenilenen liman, yerli ve yabancı yatçıların ilgi odağı oldu.

 

Taşucu Limanı, yeniden yapılarak hizmete girmesinin ardından Türkiye'nin yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinden gelen yatçıların buluşma adresi haline geldi.

Taşucu limanına ilk defa gelen Fransalı Paull (67) ve Dominique Ragot (68) çifti, 2003 yılından bu yana Türkiye'de Marmaris, Fethiye, Finike, Antalya, Alanya gibi limanları ziyaret ettiklerini söylediler.

İlk defa Taşucu Limanı'na yanaştıklarını belirten Fransız çift, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, limanda yatlara sunulan elektrik, su gibi hizmetlerin kesintisiz olarak sağlanmasının memnuniyet verici olduğunu kaydettiler.

Liman sahasında balıkçı tekneleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sefer yapan feribot ve deniz otobüslerinin bulunmasının ayrı bir güzellik kattığını dile getiren Ragot çifti, ayrıca limanın alışveriş merkezlerine yakınlığının da büyük kolaylık olduğunu vurguladılar.

Küçük bir liman kenti olan Tuşucu'nun sakin, insanlarının güler yüzlü olduğuna işaret eden Fransız çift, "Bodrum ve Marmaris'e göre daha doğal ve otantik olan, değişik tarihi mekanları bünyesinde barındıran, Ramsar Sözleşmesine göre koruma altına alınan Göksu Deltası'nın sunduğu doğal güzellikleri ile Taşucu her yatçının uğrayacağı limanlar arasında yer almalı" dedi.

Tuşucu Limanı'na yanaştıkları andan itibaren kendileri ile ilgilenen belediye liman görevlisi Süleyman Arslan ve uzun yılar Fransa'da yaşamış Sibel Taşkıran'a da teşekkür eden çift, tanıdıkları bütün dostlarına Taşucu'na gelmeleri yönünde tavsiyede bulunacaklarını belirttiler.

Bu arada Fransız çift, yaptıkları gezi kapsamında Silifke Kalesi, Uzuncaburç, Narlıkuyu, Cennet Cehennem, Tokmar Kalesi ve Göksu Deltası'nı ziyaret ettiler.

Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ise, yerli ve yabancı turistler ile yatçıların, beldenin güzelliklerini dünya ile paylaştığını, adeta fahri turizm elçilisi gibi beldeyi tanıttıklarını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim