• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TAV, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ders oldu

TAV, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ders oldu
TAV Akademi ve Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP işbirliğiyle oluşturulan “Havalimanı İşletmeciliği” dersi öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. TAV Grubu yöneticileri 14 hafta boyunca bu alandaki bilgi ve deneyimlerini, sektörde kariyer yapmak isteyen gen

 

Havalimanı tasarımı, yapımı, finansmanı ve işletmesinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası olan TAV Grubu, Bahçeşehir Üniversitesi’yle yapılan işbirliği sonucunda sektördeki bilgi birikimini ders haline getirdi. Güz döneminde İşletme Fakültesi öğrencilerine seçmeli olarak sunulan “Havalimanı İşletmeciliği” dersinin 25 kişilik kontenjanı kısa sürede doldu.
 
Ders içeriği, grubu başarıya ulaştıran iş modelini akademik formasyonla şekillendirip şirket içinde ve dışında yaygınlaşması amacıyla çalışan TAV Akademi tarafından hazırlandı. TAV Grubu yöneticilerince verilecek 14 haftalık İngilizce müfredat, yer hizmetlerinden terminal işletmeciliğine havalimanı operasyonlarının tamamını kapsıyor. Ders kapsamında öğrenciler, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı’nı ziyaret ederek operasyonları yerinde gözlemleme olanağı da bulacak.
 
TAV Akademi Koordinatörü Ezgi Kadıoğlu “Havalimanı işletmeciliği özgün bilgi birikimi gerektiren niş bir sektör. TAV Akademi olarak bugün sadece Türkiye değil hedef bölgesi olan Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar’ın lideri olan TAV Grubu’nun ürettiği tüm bilginin toplandığı, işlendiği ve farklı programlarla hem grup içinde hem de dışarıda yaygınlaştırıldığı bir yapı kurduk. Bahçeşehir Üniversitesi’yle gerçekleştirdiğimiz işbirliği bu çabanın ilk ürünlerinden biri ve oluşturduğumuz programın gördüğü ilgiden çok memnunuz. En büyük sermayesi kaliteli insan kaynağı olan TAV Grubu olarak, eğitim başlıca önceliklerimiz arasında ve edindiğimiz deneyimi gençlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
 
“Havalimanı İşletmeciliği” dersi, TAV Akademi ve Bahçeşehir Ünivesitesi CO-OP (Cooperative Education) programı çerçevesinde oluşturuldu. Üniversite-iş dünyası işbirliğine dayanan model, öğrencilerin lisans eğitimi sırasında iş hayatını deneyimlemesine dayalı bir model. Türkiye’nin en yüksek istihdam yaratan markalarından TAV Grubu bünyesinde yer alan TAV Akademi liderlik ve yetenek gelişimi, havalimanı işletmeciliği, profesyonel ve kişisel gelişim ile üniversite sektör işbirlikleri olmak üzere dört ana başlığa odaklanıyor. Akademi aynı zamanda havalimanı işletmecilerinin en büyük platformu olan Airports Council International (ACI) Europe’un eğitim merkezlerinden biri olarak bölge ülkelerinden öğrencilere de ev sahipliği yapıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim