• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TAV Bilişim, 'BGYS' sertifikasını aldı

TAV Bilişim, 'BGYS' sertifikasını aldı
TAV Bilişim, Türkiye'de az sayıda şirketin sahip olduğu Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 27001:2005) sertifikasını aldı.

TAV Bilişim, 'BGYS' sertifikası aldı

TAV Bilişim, Türkiye'de az sayıda şirketin sahip olduğu Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO 27001:2005) sertifikasını aldı.

TAV Havalimanları Holding'den yapılan açıklama, dünyanın farklı yerlerindeki 18 havalimanında ürünleri kullanılan TAV Bilişim'in ''Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'' (ISO 27001:2005) sertifikasını aldığı belirtildi.

Şirketlerin bilgi güvenliği yönetimi sistemleriyle ilgili uygulama, izleme, işletme ve denetleme süreçlerini kapsayan ISO 27001 standardının, karmaşık bilişim sistemlerinin devreye girdiği günümüzde büyük önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, 2015 yılına kadar geçerli olacak sertifikanın İngiltere Kraliyet Akreditasyon Servisi UKAS tarafından akredite edilmiş olan SGS'den alındığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Bilişim Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, bu sertifikayla müşteri memnuniyetini artırmak ve şirket için hayati önemde olan bilginin en üst seviye korunmasının hedeflendiği ifade etti.

Bu sertifika ile TAV Bilişim'in uluslararası standartlarda hizmet anlayışının bir kez daha onaylandığını belirten Onaran, ''ISO 27001 şirketlerin risk yönetimi ve risk işleme planlarını, görev ve sorumlulukları, iş devamlılığı planlarını, acil durum olay yönetimi süreçlerini hazırlamasını ve uygulamada bunların kayıtlarını tutmasını gerektirir. ISO 9001 Kalite Yönetimi Sertifikası'nın ardından aldığımız bu sertifikayla, TAV Bilişim olarak rekabet gücümüz daha da arttı'' değerlendirmesinde bulundu.

TAV Havalimanları'na bağlı olarak, havacılık ürünleri geliştiren ve havalimanı sistemleri konusunda anahtar teslim çözümler üreten TAV Bilişim, sistem tasarımından kuruluma, devreye almadan satış sonrası desteğe kadar tüm süreçlerde hizmet sunuyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) standartlarına uygun çözümler üreten TAV Bilişim 7/24 destek, çağrı merkezi, bakım onarım merkezi, otopark çözümleri, ERP üzerinde yürüyen lojistik ve finansal süreçler ile ilgili süreç danışmanlığı ve uygulama desteği veriyor.

Toplam 18 havalimanında ürünleri kullanılan TAV Bilişim bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde 118 proje tamamladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim