• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

TAV, Edinburg Havaalanı için teklif verecek

TAV, Edinburg Havaalanı için teklif verecek
Geçen hafta Suudi Arabistan'da Medine Havaalanı için 1.5 milyar dolarlık imza atan TAV, rotayı İskoçya'nın dünyaya açılan kapısı Edinburg'a çevirdi.

TAV, rotayı İskoçya'ya çevirdi

Geçen hafta Suudi Arabistan'da Medine Havaalanı için 1.5 milyar dolarlık imza atan TAV, rotayı İskoçya'nın dünyaya açılan kapısı Edinburg'a çevirdi.

Küresel krizle birlikte Avrupalı hükümetlerin özelleştirme listesinin başına yerleştirdiği havaalanlarına Türkler talip oluyor. İtalya'daki Cenova Kristof Kolomb Havaalanı ihalesi teklif vermeye hazırlanan Limak İnşaat'ın ardından şimdi de Avrupa'nın orta ve doğusunda hızla büyüyen TAV (Tepe Akfen Ventures) kıtanın kuzey ucuna göz dikti.

TAV Havalimanları Holding'in, İskoç yönetiminin vitrine koyduğu Edinburg Havaalanı için teklif vereceği belirtildi. İskoçya'nın en büyük gazetelerinden The Scotchman'de yer alan haberde Edinburg Uluslararası Havaalanı ihalesiyle TAV dışında Kanadalı Borealis, Avusturalyalı Macquarie, Manchester Airport Group, Fraport ve İskoç işadamlarının oluşturduğu bir konsorsiyumunun yakından ilgilendiği belirtiliyor. 
 
Rakibi iş ortağı 

Efsanevi savaşçı Cesur Yürek'in memleketi İskoçya'nın en büyük havaalanı olan Edinburg ile ilgilenen İskoç konsorsiyumunun başında ise Türkiye ve TAV'ın yakından tanıdığı bir isim var. Nisan ayında özelleştirilen İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) özelleştirilme ihalesini 861 milyon dolarla alan Tepe-Akfen- Souter-Sera konsorsiyumunda yer alan İskoç milyarder Brian Souter, bu kez Sani Şener rakip olacak. 
 
2030'da 26 milyon yolcu

Birinci Dünya Savaşı sırasında Birleşik Krallık Hava Kuvvetleri uçakları için yapılan Edinburg Uluslararası Havalimanı'nı 2009'da 9.1 milyon, geçen yıl da 8.5 milyon yolcu kullandı. 2005 yılında devreye giren ve 10 milyon sterline mal olan havalimanı 57 metrelik kontrol kulesiyle dikkat çekiyor. Havalimanında 2030 yılında 26 milyon yolcunun taşınması hedefleniyor. 
 
Ayın adamı ödülü

Birleşik Krallık'ta en fazla rağbet gören havaalanları ve iş dünyası yayınlarından olan The Moddie Report, TAV'ın CEO'su Sani Şener'i "Yılın Adamı" ödülüne layık gördü. The Moodie Report, TAV'ı hızla büyüten Sani Şener'i "Makedonya'daki Ohri Havaalanı'nı açtıktan kısa bir süre sonra 1.5 milyar dolarlık Medine İhalesini aldı" diyerek tanıttı. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim