• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TAV Galeri ziyaretçileri ile buluşacak

TAV Galeri ziyaretçileri ile buluşacak
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yer alan kültür-sanat platformu TAV Galeri İstanbul, Türkiye Gezginler Kulübü tarafından oluşturulan ‘Yol Çağrısı Fotoğraf Sergisi’ni yolcuların beğenisine sundu.

 

Aralarında Ara Güler, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, Nasuh Mahruki gibi isimlerin fotoğraflarının da yer aldığı serginin açılışını TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ve Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural  gerçekleştirdi.
 
Türkiye Gezginler Kulübü tarafından düzenlenen ve kulüp üyesi gezginlerin gittikleri ülkelerde görüntüledikleri çarpıcı kareleri içeren ‘Yol Çağrısı Fotoğraf Sergisi’, TAV Galeri İstanbul’da açıldı. 
 
Dünyanın farklı bölgelerinden pek çok ilginç kareyi bir araya getiren sergi ilk gününde yolcuların ilgisi ile karşılandı. Düzenlenen açılış töreninde TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm&Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı Prof.Dr.Orhan Kural yer aldı. Açılışa aralarında ünlü fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, Hüseyin Gökçe ve İbrahim Zaman’ın da olduğu çok sayıda isim katıldı. Ünlü ve Kural, sergide eseri yer alan fotoğraf sanatçıları adına İzzet Keribar’a bir teşekkür hediyesi sundu.
 
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Türkiye Gezginler Kulübü üyelerinin farklı kültürleri tecrübe ederken karşılaştıkları manzaralara bu sergi ile onların gözünden şahit olma fırsatı yakalıyoruz. Gezginlerin fotoğrafları, farklı dünyalara açılan birer pencere niteliği taşıyor. Her gün onlarca farklı ülkeden yaklaşık 120 bin insanın geçtiği, İstanbul Atatürk Havalimanı’yla burada sunulan fotoğrafların yarattığı renkli mozaikayrı bir harmoni oluşturdu. Bu anlamda, kültür-sanat platformumuz TAV Galeri’de, ‘Yol Çağrısı Fotoğraf Sergisi’ni yolcularla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, “İki yıldır fotoğraf sergileri açıyoruz. Fotoğraf, günümüzün en önemli sanat dallarından biri olmasının yanısıra önemli bir belge ve iletişim aracı anlamı taşıyor. Buradaki sergi hepsinden görkemli oldu. TAV’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
Yaklaşık 50 fotoğraf karesinden oluşan ‘Yol Çağrısı Fotoğraf Sergisi’nde, toplam 35 gezginin tüm dünyadan görüntüledikleri fotoğrafları bulunuyor.  Türkiye Gezginler Kulübü tarafından iki yıldır çeşitli mekanlarda sergilenen fotoğraflar, bir ay boyunca TAV Galeri ziyaretçileri ile buluşacak.
 
Sergide yer alan gezgin fotoğrafçılar; Hüseyin Akarçeşme, Mehmet Akgül, Metin Alkan, Selman Arınç, Murat Aydın, Mevhibe Başaran, Mehmet Salih Bilal, Berfu Bozkurt, Yasemin Çelikel, Sevinçay Çınaroğlu, Mete Darcan, Turan Cihan Derinöz, Dina Erdilek, Hüseyin Gökçe, Ara Güler, Anette Inselberg, Hacer Karanlık, İzzet Keribar, Abdullah Kırbaş, Orhan Kural, Nasuh Mahruki, Günseli Malkoç, Hasan Özer, Timur Özkan, Mürşide Okumuş, Rasim Selçuk, Osman Uğur Şahin, Burcu Şirin, Şerifali Tekalan, Kenan Ulusoy, Faruk Ulutürk, Nuran Uyar, Nedime Yılmaz, İbrahim Zaman ve  Özlem Oktay’dan oluşuyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim