• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

TAV Havalimanları ITB Berlin Fuarı'nda

TAV Havalimanları ITB Berlin Fuarı'nda
TAV Havalimanları, Dünyanın en önemli Turizm etkinliği olarak gösterilen ve bu yıl 45. kez düzenlenen ITB Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda, işlettiği havalimanlarını temsil etti.

TAV Havalimanları ITB Berlin'de

Uluslararası marka kimliğiyle Türkiye, Gürcistan, Tunus ve Makedonya'da havalimanı işleten TAV Havalimanları, Dünyanın en önemli Turizm etkinliği olarak gösterilen ve bu yıl 45. kez düzenlenen ITB Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda, işlettiği havalimanlarını temsil etti.

Havalimanlarıyla birlikte bulunduğu kentlerin de tanıtımını yapan TAV Havalimanları stantları büyük ilgi gördü.

Havalimanı işletmeciliği alanında dünyanın önde gelen markalarından TAV Havalimanları, 9-13 Mart tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 188 ülkeden 11 bin 163 şirketin katıldığı ITB Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’nda yerini aldı. TAV Havalimanları, Dünyanın pek çok ülkesinden on binlerce ziyaretçi ve katılımcıyı her yıl olduğu gibi bir araya getiren ITB Berlin’de Türkiye, Gürcistan, Makedonya ve Tunus alanlarında işlettiği havalimanlarını tanıttı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Türkiye’nin uluslararası markası olarak bu fuarda yer almak bizim için son derece önemli. Türkiye’nin Avrupa’ya bakan yüzü olarak, bu fuara en başta Türkiye’yi tanıtmak için katıldık” dedi. Şener sözlerine şöyle devam etti: “Havalimanları, Türkiye’nin dışarıya açılan en önemli yüzü, vitrinidir. Ülkemizi, gerek iş gerek turistik amaçlı ziyaret eden yolcular ilk izlenime havalimanlarında sahip oluyor. Bu durumda havalimanlarının gerçek önemi ortaya çıkıyor. Türkiye’nin dört büyük kentinin havalimanlarını, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanları’yla Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı TAV Havalimanları işletiyor. Bu anlamda önemli bir sorumluluğa sahip olduğumuza inanıyoruz” dedi. Şener, Tunus, Gürcistan ve Makedonya’da işletilen havalimanlarının tanıtımlarını da ITB Berlin’de gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Fuara ayrıca, TAV Havalimanları Holding işletme şirketi TAV İzmir de İzmir ve yakın bölgesinin turizm potansiyelini dünya çapında turizm pazarına tanıtmak amacı ile biraraya gelen Destination İzmir Grubu ile katıldı. Destination İzmir, fuar ile İzmir’i, turizmde yeni bir istikamet olarak tanıtmayı ve yurt dışında kaliteli servis ve hizmet anlayışı ile örtüşen bir marka olarak konumlandırmayı hedefliyor.

Turizm sektöründe yer alan binlerce şirket profesyonelini, on binlerce tüketiciyi ve tüm dünyadan tur operatörlerini buluşturan ve bu yıl 45.si düzenlenen ITB Berlin Turizm Borsası Fuarı, sektörel gelişmeler, son trendler ve yeni teknolojiler ile en yeni turizm destinasyonları konusunda sektör trendinin belirleyicisi konumunda bulunuyor.

Kısa adı ITB olan Uluslararası Turizm Borsası, ilk kez 1966 yılında beş katılımcı ülke ile denizaşırı ithalatçı fuarı kapsamında ilk mütevazı açılışını yapmış ve 1966 yılından bu yana her yıl düzenlediği fuar ile dünya çapında başarıyı elde etmişti. Başlangıçta 580 metrekare ile sınırlı fuar alanı günümüzde 150 bin metrekare alana ulaştı. Fuar ziyaretçi sayısı ilk yıllarda 250 civarındayken, bugün 100 binin üzerinde… 187 ülkeden 10 bini aşkın firma ve yaklaşık 180 bin ziyaretçisiyle ITB Berlin, turizm sektörünün nabzını tutan dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri haline gelmiş bulunuyor. TAV Havalimanları 2002 yılından bu yana ITB Berlin’e katılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim